Izvor: Blic/Sportal
27.01.2024 u 09:45
0

ZVEZDA NA KORAK DA SAMU SEBE OTPIŠE: Ovo je nova tabela Evrolige, a evo kako se Partizan kotira

Odigrane su utakmice 23. kola Evrolige, a srpski klubovi su zabeležili polovičan utisak.

Crvena zvezda je poražena, čime je sebe dodatno udaljila od plej-in zone, dok je Partizan upisao trijumf, pa se sada nalazi na mestu koje vodi u doigravanje, ali ga deli sa dva španska kluba i grčkim velikanom.

Prva je na teren izašla Crvena zvezda, koja je u četvrtak uveče poražena od berlinske Albe (89:80). Kako su Nemci najslabiji učesnik Evrolige, pobeda je za tim Joanisa Sferopulosa bila imperativ, ali šampion Srbije nije uspeo da upiše pozitivan rezultat u prestonici Nemačke, pa je sada sve dalje od plasmana u drugu fazu.

Zvezda je sada na učinku 9-14, što je dovoljno za deobu 13. mesta, zajedno sa Efesom i Bajernom. Ispod su Žalgiris, koji je na 16. mestu, odnosno Alba i Asvel, koji drže začelje, sa svega pet pobeda u 23 utakmice.

Printscreen/Twitter/AdmiralBet ABA League

 

Veoma bitnu pobedu je upisao Partizan, koji je nakon preokreta savladao Žalgiris (81:72). Mučili su se crno-beli, imao je tim iz Kaunasa prednost u prvom poluvremenu, ali je ekipa Željka Obradovića uspela da na kraju stigne do dva boda i tako sebi poboljša šanse da izbori makar plej-in fazu Evrolige.

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI: EP u rukometu obeleženo frapantnim dešavanjima!

Crno-beli su trenutno na skoru 12-11, a nalaze se na deobi osmog mesta na tabeli, zajedno sa Baskonijom, Valensijom i Olimpijakosom. Između ova tri tima i Crvene zvezde nalazi se još Armani, koji je sa učinkom 10-13 na 12. poziciji.

Printscreen/Twitter/@PartizanBC

Gužva je i na vrhu tabele, izuzimajući prvo mesto, na kom se nalazi madridski Real, sa skorom 20-3. Drugu i treću poziciji dele Barselona i Virtus (15-8), a slede Panatinaikos i Fenerbahče (14-9), dok Monako i Makabi imaju 13-10, na šestom i sedmom mestu.

Do kraja je ostalo još 11 utakmica, a mnogo više stvari će poznato biti nakon naredne sedmice, kada je na programu novo duplo kolo u Evroligi. Zvezdu čekaju dva meča u Beogradu, protiv Valensije i Barselone, dok će Partizan gostovati, prvo Monaku, a zatim Virtusu.

Treba podsetiti da će pre obaveza u eliti „večiti“ rivali snage odmeriti na Jadranu, u utakmici koja bi mogla da odredi ko će sa prvog mesta ući u plej-of ABA lige. Derbi je na programu u nedelju, od 19 časova.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter