Izvor: Kurir
27.01.2024 u 09:32
0

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI: EP u rukometu obeleženo frapantnim dešavanjima!

Utakmica za anale viđena je u polufinalu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u rukometu.

Francuzi su savladali Šveđane posle produžetka rezultatom 34:30, a meč je obeležio jedan od najkontroverznijih golova u istoriji ovog sporta.

Francuzi su sjajno otvorili meč, imali su ogromnih +6 na poluvremenu (17:11), ali Šveđani su zablistali u nastvaku, napravili čudesan preokret i u poslednji minut ušli sa dva gola prednosti 27:25.

Francuzi su najpre smanjili zaostatak, a onda i napravili neviđeno čudo.

Sa istekom vremena dobili su faul na više od 10 metara udaljenosti od gola Švedske. Tada je Elaim Prandi uspeo da napravi nemoguće. Uzeo je loptu, raspalio pored živog zida i zatresao mrežu za produžetke.

JEZIVE SCENE NAKON MEČA PARTIZANA I ŽALGIRISA: Huligani napravili haos, nastala opšta panika

Taj gol potpuno je slomio Švedsku, koja je izgubila konce u produžetku i na kraju doživela bolan poraz.

Ipak, ispostavilo se da je spektakularan gol Prandija bio NEREGULARAN.

Naime, pravila kažu da igrač koji izvodi slobodan udarac jednom nogom mora dodirivati tlo sve dok ne izbaci loptu iz ruke. On ne sme da menja stajnu nogu – ako je podigao desnu, ne može da stane na nju i onda podigne levu… A upravo to je uradio Francuz. Podigao je desnu nogu, a onda je spustio na tlo, odrazio se u desnu stranu i digao levu nogu.

Sudijski par iz Makedonije Slave Nikolov i Gjorgji Načevski morali su da ponište ovaj pogodak.

Nakon šokantnog poraza Šveđani su se žalili EHF-u, koji je zvanično potvrdio da je primio žalbu. Istraga je u toku i uskoro se očekuje odluka krovne kuće evropskog rukometa.

-Razgovarali smo sa rukovodstvom saveza, ali i sa igračima i procenili smo da moramo da uložimo prigovor jer nije urađena VAR analiza. Ne znamo čemu to vodi, ali važno nam je da se zauzmemo za svoje vrednosti i poštenu igru- poručili su iz švedskog tabora.

Reprezentativac Švedske Džonatan Karlsbegard osuo je žestoku paljbu po sudijama.

-Ne znam čemu služi taj TV ekran na kom se gleda VAR, ako od tri kontroverzne situacije u poslednjih 18 sekundi nijednu nisu pogledali. Mislim da je to skandal- poručio je ogorčeni igrač Švedske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter