Izvor: Kurir.rs
11.11.2023 u 07:56
0

„UBIJANJE ŽENA I BEBA U GAZI MORA DA PRESTANE“: Makron BRUTALNO zapretio Izraelcima

Izrael mora da prestane da ubija bebe i žene u Gazi, izjavio je danas francuski predsednik Emanuel Makron, dodavši da “nema opravdanja“ za bombardovanje, kao i da bi prekid vatre bio od koristi Izraelu.

MAKRON STAVA KAO I ŠOLC: Čuli smo da su obe strane SPREMNE ZA DOGOVOR!

– Iako priznajemo pravo Izraela da se zaštiti, mi ih pozivamo da zaustave ovo bombardovanje u Gazi – rekao je on u intervjuu i istakao da Francuska “jasno osuđuje terorističke akcije“ palestinske grupe Hamas.

Na pitanje da li želi da se drugi lideri ,uključujući SAD i Veliku Britaniju, pridruže njegovim pozivima na prekid vatre, on je odgovorio da se “nada da hoće“.

Govoreći dan nakon konferencije o humanitarnoj pomoći u Parizu o ratu u Gazi, Makron je rekao da je “jasan zaključak“ svih vlada i agencija, koje su prisustvovale na tom samitu, “da ne postoji drugo rešenje osim humanitarne pauze i prekida vatre koji će nam omogućiti da zaštitimo sve civile koji nemaju nikakve veze sa teroristima“.

– De fakto – danas su civili bombardovani. Ove bebe, ove žene, ovi stari ljudi su bombardovani i ubijani. Dakle, nema razloga za to i nema legitimiteta. Zato pozivamo Izrael da prestane – istakao je Makron, ali i dodao da nije njegova uloga da sudi da li je Izrael prekršio međunarodno pravo.

– Ja nisam sudija, ja sam šef države – rekao je.

On je istakao i da Francuska “jasno osuđuje“  napade Hamasa na Izrael 7. oktobra koji su izazvali rat.

– Delimo bol Izraela. I delimo njihovu spremnost da se otarase terorizma. Znamo šta terorizam znači u Francuskoj. Ali, nema opravdanja za tekuće bombardovanje civila u Gazi – naveo je francuski predsednik.

Uoči marša protiv antisemitizma u nedelju kojem će prisustvovati veliki deo francuske političke klase, predsednik Makron je pozvao sve francuske građane da “nedvosmisleno“ osude antisemitske akte.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter