Izvor: BSC Happy
10.04.2023 u 18:05
0

„BAHMUT JE NAŠ“: Rusi tvrde da drže više od 75 odsto grada!

Ruski šef ukrajinskog regiona Donjeck koji je pod kontrolom Moskve rekao je u ponedeljak da ruske snage kontrolišu više od 75 odsto opkoljenog grada Bahmuta.

Bitka za Bahmut bila je jedna od najkrvavijih u 13-mesečnom ratu, povlačeći poređenja sa Prvim svetskim ratom zbog ogromnih žrtava na obe strane.

Regionalni lider koji je postavila Moskva Denis Pušilin objavio je snimak sebe na Telegramu kako navodno posećuje mali rudarski grad u kome su bitke besne od prošlog leta.

PROPALA UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA?: Curenje informacija poremetilo planove! (VIDEO)

Vidi se među ruševinama, obučen u oklop i sa eksplozijama koje se čuju u pozadini.

 – Mogu sa apsolutnom sigurnošću da kažem da je više od 75 odsto grada pod kontrolom naših jedinica – rekao je Pušilin za državnu televiziju Rusija-24 posle njegove posete, iako je upozorio da je prerano govoriti o Bahmutovoj pasti.

Rusija kaže da će zauzimanje Bahmuta otvoriti mogućnost za buduće ofanzive širom Ukrajine, dok Kijev i Zapad kažu da sada razbijeni grad ima samo simboličan značaj.

Na snimku sa neidentifikovane podzemne lokacije, Pušilin je odlikovao borce plaćeničke vojske Vagner grupe koja je predvodila napad na Bahmut.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter