Izvor: Sputnjik
16.11.2023 u 16:09
2

ABRAMSI SE RAZBEŽALI PRED RUSKIM ČUDOVIŠTIMA? ZELENSKI se žali kako NEMA VAJDE od AMERIČKOG TENKA!

Tenkovi „M1A1 abrams“ koje su SAD dostavile Ukrajini jedva da su napravili razliku na bojnom polju, rekao je predsednik Vladimir Zelenski novinarima nekoliko afričkih zemalja.

Zelenski je objasnio da je serija od 31 vozila, koja su u potpunosti isporučena do sredine oktobra, suviše mala. „Za sada, teško da mogu da kažem da igraju posebno važnu ulogu na bojnom polju. Premalo ih je“, rekao je Zelenski.

Primedbe ukrajinskog predsednika su u skladu sa onim što je pukovnik Martin O’Donel, portparol američke vojske za Evropu i Afriku, rekao medijima prilikom predaje tenkova Kijevu. „Abrams je đavolski dobro oklopno vozilo, ali nije srebrni metak“.

VAŽNO UPOZORENJE! VOJNIKE SRBIJE prikazuju kao strane ratnike

U januaru su SAD pristale da isporuče Ukrajini dovoljno tenkova „abrams“ za naoružavanje jednog bataljona. Isporuka je počela u septembru, a završena je mesec dana kasnije. Prethodno se Pentagon protivio slanju tenkova, rekavši da su „abramsi“ previše teški i skupi da bi bili od velike koristi Kijevu.

Ukrajinski vojnici opisali su opseg oružja koje su Kijevu poslali zapadni donatori kao „zoološki vrt“. Zapadni mediji navode da ovako raznolika pomoć izaziva Kijevu probleme sa kompatibilnošću municije, popravkama i otežava obuku vojnika.

Ukrajinska vojska je u svoj arsenal uključila raznovrsnu paletu oklopnih vozila, uključujući francuska borbena vozila „AMKS-10RC“, nemačke tenkove „leopard“, britanske tenkove „čelendžer 2“ i američke tenkove „abrams“. Očekivalo se da će ove zalihe poboljšati sposobnosti Kijeva za probijanje ruskih odbrambenih linija tokom leta. Međutim, očekivana kontraofanziva nije donela željeni uspeh.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov reagovao je na vest o dolasku tenka „abrams“ u Ukrajinu u to vreme rekavši: „I oni će goreti“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ABRAMSI SE RAZBEŽALI PRED RUSKIM ČUDOVIŠTIMA? ZELENSKI se žali kako NEMA VAJDE od AMERIČKOG TENKA!”

  1. Sramota za okupatorski nato,svagdje smiju ući u rat,samo sa Rusijom nesmiju (odoše evropski i američki gradovi) ,,a znaju gdje im je mjesto,,,laganjem i dvoličnošću nemogu ništa postići,,

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter