Izvor: HappyBSC
02.09.2022 u 20:47
0

AKTUELNOSTI: NA HAPPY TV: „Amerika nije dobila nijedan rat, jer njena vojska nije motivisana!“, „Rusija mora da uništi američki imperijalizam da bi bila bezbedna“

O rusko-ukrajinskom sukobu, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na HAPPY TV razgovaramo sa našim gostima.

Gosti večerašnje emisije koji će nam više reći o ratu u Ukrajini i najnovijim aktuelnostima su: advokat Branko Pavlović, urednk Sputnjika Ljubinka Milinčić i dr Branimir Nestorović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Više o sukobu u Ukrajini, ali i drugim svetskim događajima, pratite u emisiji „AKTUELNOSTI“.

Branko Pavlović, addvokat

O tome da li je diplomatski razgovor između Rusije i Ukrajine jedino pravo rešenje, advokat Pavlović je rekao_

– Otišlo je predaleko. U jednom trenutku Rusija je dala tu mogućnost koju je Ukrajina opet pod diktatom Sjedinjenih Američkih Država odbila. Sada je bezuslovna kapitulacija ukrajinske vojske jedino rešenje da bi se onda prešlo na neko diplomatsko rešenje…Kada je Zelenski najavljivao kontraofanzivu bez ikakvih velikih vojničkih znanja onda se to nužno mora završiti ovako. Kada koncentrišete bilo koje oklopne jedinice ovako koje treba da idu u napad, a Rusi potpuno kontrolišu nebo, i nemate svoje protivvazuhoplovne sisteme kojim biste štitili svoje oklopne brigade koje kreću u napad, nužno je bilo da dođe do potpunog uništenja sve te tri ili četiri brigade koje su oni uspeli da okupe, naoružaju i gurnu u propast. Ta količina snage ukrajinskih jurišnih jedinica da u tri dana bude praktično izbačena iz sastava, govori sa stanovišta oficira, pukovnika, generala da je reč o jednom dilentatizmu da prihvata da sprovodi takve operacije znajući da će ih pobiti, kao i o jednoj potpunoj amoralnosti Zelenskog koga ništa od toga ne interesuje. On igra neku svoju igricu koju su mu Amerikanci ili Britanci zacrtali – istakao je advokat Pavlović u emisiji „Aktuelnosti“.

Rusija da bi bila bezbedna, htela ona ili ne, sada mora sada da slomi američki imperijalizam na celom svetu. Kada kažem američki imperijalizam, mi mislimo kolektivni Zapad, a znamo da su to finansijski  centri moći koji zapravo rade preko državnih aparata pre svega SAD i Velike Britanije – dodao je advokat. 

Dr Branimir Nestorović

– Ne komanduju Ukrajinci ukrajinskom vojskom. Centar je u Nemačkoj, u američkoj bazi u Nemačkoj se komanduje. Ova kontraofanziva je bila neophodna Ukrajini, jer na Zapadu postoji zamor. „Sipaju“ im oružje, municiju, novac, a ništa se ne događa. Potreban im je bar neki uspeh negde – istako je doktor Nestorović. 

Ističe da Zapad sad već ima ozbiljan problem, jer dolazi zima. 

– Oni su odustali. EU donose odluke koje znaju da ne mogu da sprovedu. Sad će imati ekonomsku krizu, koja bi se svakako desila i bez kovida i ovoga, jer su štampali mnogo para bez pokrića. Mnogo je zgodno da neko bude kriv. Sad su im Rusi univerzalni krivci. Sad moraju tu retoriku da pokažu – dodao je doktor. 

Nema više jedinstva, nije ga ni bilo ni na početku. Bio je samo američki diktat, gruba pretnja – dodao je dr Nestorović.

– Američki problem je taj što ne mogu da dobiju nijedan rat. To je zato što u suštini njihova vojska nema nikakav motiv. Izgleda da vojska mora da ima motiv da ratuje  – dodao je dr Nestorović. 

Ljubinka Milinčić, urednik Sputnjika

– Rusija mora da oslobodi taj deo i mora da zaštiti sebe i to je bio osnovni motiv za početak ove intervencije. Međutim, situacije se toliko i tako razvija…Ja mislim da se pregovori vode od početka na način na koji je Zapad to želeo – istakla je Ljubinka Milinčić. 

Ona je u tom kontekstu spomenula i Zapadne političare i njihovu retoriku o ograničavanju cene ruskog gasa, o tome kako se sa Rusijom pregovara samo sa stanovišta sile itd. Ona je dodala da upravo ovako sada, imajući u vidu sukob u Ukrajini i rusko napredovanje, izgleda kada Zapad želi sa stanovišta sile da pregovara sa Rusima. 

Ističe da je Ukrajina kolateralna šteta i da je ovo jedna mnogo ozbiljniji rat koji se vodi za vrednosti. Vidimo kako Zapad postaje sve maštovitiji. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter