Izvor: HappyBSC
31.08.2022 u 22:31
0

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: „Ukrajinskim bezbednosnim službama upravlja MI6“, „Za SAD cilj rata nije da Ukrajina pobedi“

O rusko-ukrajinskom sukobu, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na HAPPY TV razgovaramo sa našim gostima.

Gosti večerašnje emisije koji će nam više reći o ratu u Ukrajini i najnovijim aktuelnostima su: pukovnik Srbobran Radić, advokat Branko Lukić i politički analitičar Dragomir Anđelković. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„AKTUELNOSTI“ NA TELEVIZIJI HEPI: „Angloamerički svet koji sada upravlja Evropskom unijom je zainteresovan ne samo za produženje rata u Ukrajini, već i za stvaranje novih žarišta!“

Više o sukobu u Ukrajini, ali i drugim svetskim događajima, pratite u emisiji „AKTUELNOSTI“.

Srbobran Radić, pukovnik

Specijalna operacija Ruske Federacije zajedno sa LNR i DNR se odvija  po planu, sinhronizovano i po jedinstvenom sistemu rukovođenja i komandovanja.Tog jedinstvenog sistema rukovođenja i komandovanja nema na drugoj strani. To je jedini razlog zbog čega trpe ogromne gubitke – istakao je pukovnik u emisiji „AKTUELNOSTI“.

– Ukrajina je namerno, planski od strane NATO-a,  isturena kao kao predi odred da bi se sa te desantne osnovice mogla ugroziti jezgro Oružanih snaga Ruske Federacije i srce Rusije – Moskva, sa obuhvatnim dejstvima preko Crnog mora i sa severnog dela Baltika, da bi se Ruska Federacija iscepala na delove, osovojila i razbila. To je bila osnovna njihova zamisao u celoj priči – dodaje pukovnik. 

Pukovnik Radić takođe ističe da sve što je u Ukrajini građeno poput aerodroma, skaldišta, heliodroma, magacina, skladišta, utvrđenja, skloništa, prilaznih puteva, komunikacija itd., da je sve to rađeno planski i ističe da je bilo potrebno mnogo vremena da se sve to sagradi i da se sve to radilo planski i sistematski  poslednjih dvadesetak godina i više.

– Za to vreme, vršena je obuka onih koji će na tom prostoru da izazovu genocid nad proruskim stanovništvom, odnosno Rusima. Ukrajina je nekada bila u sastavu Rusije, a onda je sticajem okolnosti stvorena jedna takva kvazi država i ona je na neki način trebala za NATO pakt da bude samo mostobran, za opštu akciju u smislu uništavanja Ruske Federacije – dodao je pukovnik. 

Ovo sada što rade Oružane snage Ruske Federacije…oni najbolje znaju. Po cilju, mestu i vremenu oni planiraju dejstva. Znači, sinhronizovano, planski i organizovano. Udar, vatra manevar – osnovni elementi za njihov uspeh. Ubacuju snage po dubini, rasecaju njihovu odbranu, što je jako teško, jer je to utvđena odbrana, to su utvđenja, to su vatrene, otporne tačke… Na tom području istočne i jugoistočne Ukrajine namerno su dovedene jedinice koje su bukvalno fašističke jedinice. Oni zlostavljaju vojnike, oni ne poštuju Ženevsku konvenciju. Ova operacija, kao što je Vladimir Putin već rekao, će ići do kraja. Ona ima pouno etapa, a svaka etapa ima svoj sadžaj koji ima svoje elemente – istakao je pukovnik. 

Dragomir Anđelković,  politički analitičar

O tome zašto se Zelenski odlučio za kontraofanzivu znajući kakve će posledice biti po ukrajinsku vojsku, Anđelković je rekao: 

Zelenski mora da opravda pomoć koju dobija od Zapada, tj. da pokaže da „nešto radi“, da njegove snage i dalje imaju potencijale da aktivno deluju.

– Poražene strukture idu često u megalomaniju da bi ohrabrile same sebe, da bi održale svoje snage na okupu i da bi zadovoljile svoje mentore. Uistinu, Ukrajina sve manje dobija oružja i ovakvi iracionalni pokušaji kontraofanzive su u funkciji stvaranja predstave da su oni vitalni i živi. Mi znamo šta se desilo, vidi se to i na terenu. Ali, na Zapadu kad analizirate kako se kako se ovo predstavlja, izgleda kao da je Ukrajina postigla efekat, kao da je Ukrajina razdrmala ruske pozicije i da se sprema za novu ofanzivu, a u stvari su doživeli poraz. Zapadni mediji predstavljaju propalu ofanzivu kao uvod u još jednu mnogo veću ofanzivu – istakao je Anđelković.

Tu su razne neonacističke snage, ali sa njima su pomešani i rezervisti. Oni su mobilisali veliki broj nesrećnih Ukrajinaca kojima nije do ratovanja i prave jednu vrstu kombinovanih jedinica gde su u pozadini te neonacističke fanatizovane jedinice i guraju ispred sebe rezerviste koji ginu. 1.700 ljudskih života je ugašeno  kako bi Zelenski sa svojim američkim mentorima mogao da odigra jednu jeftinu propagandnu igru – dodao je Anđelković.

– Rusi vode rat na teritoriji gde živi stanovništvo koje je ili rusko ili ima dvojni identitet, kao kod nas u Crnoj Gori – osećaju se i kao Rusi i kao Ukrajini. Ceo koncept ukrajinske nacije proizilazi iz toga da je jedna grana ruskog drveta odsečena. To su Malorusi, specifična vrsta Rusa zbog istorijskih okolnosti, ali ipak pripadnici ruskog korpusa. Koliko Zelenski i njegovi nastoje da povećaju te etničke razlike i preseku te veze između te dve grane,  Rusi se trude da te veze sačuvaju, pogotovo na istoku i jugu gde je stanovništvo potpuno naklonjeno Rusiji. Zato i vode tako rat da mnogo manje civila strada sa njihove strane, nego sa ukrajinske strane – dodao je Anđelković.

 Dodaje i da se ukrajinske snage prema tom stanovništvu ponašaju kao okupatori, baš zato što je jezgro tih snaga dovedeno iz Centralne ili Zapadne Ukrajine, gde su se već etnički udaljili od Rusa i koji nemaju nikakav osećaj prema tom stanovništvu na istoku Ukrajine. 

Rusi vode racionalno rat čuvajući svoje vojne resurse i nastoje da što manje postarda stanovništva u tim oblastima i zato postepeno, ali sigurno nastupaju – zaključuje Anđelković.

Branko Lukić, advokat

– Čuli smo od Ukrajinaca i ukrajinskih vlasti, čak je i protivkandidat Zelenskog na predsedničkim izborima rekao da Ukrajinom ne upravljaju Ukrajinci, ukrajinskom vojskom ne komanduju Ukrajinci, a ukrajinskim bezbednosnim službama upravlja MI6, britanska obaveštajna služba. U takvim okolnostima normnalno je sve ovo…Da se kreće u nekakve sulude juriše. Amerikance uopšte ne interesuju ukrajinske žrtve. Važno je da se krenulo na Rusiju i da se sa stanovišta te globalističke američke politike, na sve načine, oslabi Rusija. Njih ne zanima da Ukrajina pobedi, to nije cilj ovog rata. Cilj je da se oslabi Rusija. Amerikanci, pošto vode toliko ratova po celom svetu, hoće i svoj narod da ubede da je rat normalno stanje, a njima je to „normalno“ stanje, jer je rat potreban američkom vojno-industrijskom kompleksu koji pare pravi na ratnoj nesreći širom sveta već decenijama. To je ono što stoji iza ovog sukoba – istakao je advokat Lukić u emisiji „AKTUELNOSTI“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter