Izvor: Alo.rs
16.10.2023 u 08:13
0

BLINKEN DANAS PONOVO U IZRAELU: Američki državni sekretar sastaće se sa Netanijahuom

Američki državni sekretar Entoni Blinken ponovo će danas posetiti Izrael i sastati se sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom i drugim izraelskim zvaničnicima, saopštio je portparol Stejt departmenta Metju Miler.

ENTONI BLINKEN BEZ STRAHA: „Fokus SAD na produženju prekida vatre u Sudanu“

Blinken je završio posetu šest arapskih država u kojima je bio kako bi razgovarao o sprečavanju da se sukob Izraela i Hamasa proširi na region.

Jedna od tema razgovora sa izraelskim zvaničnicima biće i napori da se omogući bezbedan izlazak za oko 1.000 stranih državljana u Gazi, uključujući 300 Amerikanaca.

Američki diplomata danas je doputovao u Kairo na razgovore sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom el Sisijem.

Tokom sastanka sa Blinkenom, Sisi je rekao da je izraelska operacija u Gazi prekoračila „pravo na samoodbranu“ i pretvorila se u „kolektivnu kaznu“.

Pre nego što je sleteo u Egipat, Blinken se jutros sastao sa saudijskim prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom u Rijadu.

Taj sastanak je usledio posle razgovora u prethodna tri dana sa liderima Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Katara, Jordana i Palestinske uprave.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter