Izvor: Oružje online/BSC Happy
15.10.2023 u 21:52
0

KO DOSTAVLJA HAMASU BACAČE RAKETA RPG-7? RUSI sve RAZOTKRILI – DA LI VAS JE OVO IZNENADILO? (VIDEO)

Kao i kada je u pitanju sukob u Ukrajini, tako se sada po pitanju krvavih borbi u pojasu Gaze pojavljuju kontradiktorne vesti. Očito je u pitanju medijski rat sa ciljem da se okrivi jedna od strana, bez jasnih dokaza i proverljivih informacija.

Najbolji primer su RPG-7 zaplenjene od Hamasa.

Šta kažu Rusi

Pojedini ruski izvori vesti su 11. oktobra preneli vest da su izraelski vojnici, tokom operacije protiv Hamasa, pronašli u jednom od automobila prenosne protivvazdušne raketne sisteme Strela-2 i rakete za RPG-7 sa oznakom jedinice Oružanih snaga Ukrajine iz Mukačeva, Zakarpatska oblast.

Prema portalima, „još uvek je nepoznato da Hamas dobija ukrajinske sisteme naoružanja“. U međuvremenu, izaelske oružane snage CAHAL (Tsva ha-Hagana le-Yisrael, Tzahal) nastavljaju udare po pozicijama Hamasa.

Tako su napadnuti Hamasovi pomorski ciljevi, uključujući sidrišta Kan Junis i Gaza, koja bi mogla da se iskoriste za pomorsku invaziju na Izrael. Na njih je dejstvovano artiljerijom i helikopterima.

Izraelski izvori izveštavaju o eliminaciji ronioca Hamasa koji je dan ranije pokušao da uđe na izraelsku teritoriju iz Gaze. U izraelskim udarima 10. oktobra poginuli su funkcioneri Hamasa, Abu Shammala i Zakaria Abu Maamar. Abu Maamar je učestvovao u koordinaciji grupa Hamasa u regionu.

U međuvremenu, napori američke administracije usmereni su na evakuaciju civila iz pojasa Gaze u Egipat. Prema planovima Vašingtona, civili moraju napustiti enklavu pre nego što podpadnu pod unakrsnu vatru ili postanu beskućnici. Istovremeno, SAD su upozorile izraelsku stranu na preteranu okrutnost prema civilima u Gazi.

Na ruske tvrdnje da je kod Hamasa pronađeno ukrajinsko naoružanje odmah su reagovali zapadni izvori.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter