Izvor: Sputnjik
20.09.2022 u 09:42
0

AMERIČKI GENERAL O SNABDEVANJU SA ZAPADA: Malo je verovatno da će Ukrajina uskoro dobiti lovce F-16

Malo je verovatno da će Ukrajina uskoro dobiti lovce F-16 iz Sjedinjenih Država, čak i ako se donese takva odluka, avioni će biti poslati tek kroz dve-tri godine, piše „Politiko“, pozivajući se na generala DŽejmsa Hekera, komandanta američkog Ratnog vazduhoplovstva u Evropi i Africi.

VAŠINGTON SE GRDNO VARA! Volodin: „Kijevski režim će biti denacifikovan, a zapadna vojna pomoć uništena“

Kako je objasnio američki general, to je povezano da pitanjima logistike i potrebom da se izvrši obuka ukrajinskih pilota. Heker, međutim, nije isključio mogućnost slanja F-16 u budućnosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako list naglašava, kašnjenja u snabdevanju oružjem sa Zapada, uključujući Belu kuću, razočaravaju Kijev, ali Heker smatra da Ukrajina „sada ima ono što im je potrebno“.

Istovremeno, general tvrdi da je Ukrajina od početka ruske specijalne operacije zadržala 80 odsto svoje vazdušne flote.

Ranije je zamenik šefa Pentagona za politička pitanja Kolin Kol rekao da američka administracija ne isključuje mogućnost isporuke borbenih aviona Kijevu, ali konačna odluka o ovom pitanju još nije doneta. Predstavnički dom američkog Kongresa je već izdvojio 100 miliona dolara u budžetu za odbranu za 2023. za obuku ukrajinskih pilota za upravljanje američkim borbenim avionima F-15 i F-16.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter