Izvor: BSC HAPPY
15.02.2023 u 10:21
0

AMERIČKI NOVINAR HERŠ OTKRIVA: Evo zaštu su SAD organizovale sabotažu na Severnom toku!

Prema Heršovom članku, ronioci američke mornarice su postavili eksploziv ispod ruskih gasovoda "Severni tok 1" i "Severni tok 2" uz pomoć norveških stručnjaka.

Američki istraživački novinar Sejmur Herš rekao je da su Sjedinjene Američke Države organizovale sabotažu na gasovodima Severni tok zato što je Vašington želeo da Berlin zadrži antiruske sankcije.

– Mislim da je razlog za ovu odluku, da sabotira gasovode Severni tok, bio taj što rat za Zapad nije išao baš najbolje, a oni su se plašili približavanja zime – rekao je Herš, a prenosi „Berliner Zeitung“.

– Sama Nemačka je satvila na čekanje „Severni tok 2“, a ne međunarodne sankcije, a SAD su se plašile da će Nemačka ukinuti sankcije zbog hladne zime – dodao je on.

NATO STREPI OD PUTINOVE OSVETE ZA SEVERNI TOK: Alijansa jača odbranu pomorske infrastrukture!

Prema Heršovom članku objavljenom 8. februara, ronioci američke mornarice su postavili eksploziv ispod ruskih gasovoda „Severni tok 1“ i „Severni tok 2“ uz pomoć norveških stručnjaka pod maskom vežbe „BALTOPS 22“ prošlog juna.

U priči se citira neidentifikovani izvor koji je rekao da je američki predsednik Džozef Bajden lično odobrio operaciju nakon devet meseci razgovora sa zvaničnicima administracije zaduženim za pitanja bezbednosti.

Adrijen Votson, portparol Saveta za nacionalnu bezbednost u Beloj kući, rekla je za TASS, odgovarajući na pitanje novinske agencije, da je priča o Heršu potpuno lažna i potpuna fikcija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter