Izvor: Kurir
01.03.2024 u 21:26
0

AMERIKA U STRAHU: Posle povlačenja iz Avdejevke, odbrana Kijeva neće izdržati nalete Rusa (VIDEO)

Procena ukrajinskog rukovodstva o aktuelnoj situaciji na bojnom polju postaje sve sumornija, a u Kijevu rastu strahovi da ukrajinska vojska nije u stanju da održi liniju.

Kako piše kolumnista američkog izdanja Bloomberg, pozivajući se na svoje izvore u Ukrajini, ukrajinski vojnici suočeni su sa akutnim nedostatkom artiljerijske municije, zbog čega su prinuđeni da striktno racionalizuju broj granata korišćenih u sukobima.

Kako navodi američko izdanje, pesimizam među predstavnicima ukrajinskog rukovodstva i njihovih zapadnih saveznika raste već nekoliko nedelja. Posle haotičnog povlačenja Oružanih snaga Ukrajine iz Avdejevke i predaje nekoliko obližnjih sela u Ukrajini, rastu osnovana bojazan da odbrana Kijeva možda neće izdržati nalet Oružanih snaga Rusije.

Prema rečima višeg analitičara Global Guardian Zeva Fajntuša, ako se američke vlasti ne dogovore da Kijevu pošalju još jedan paket vojne podrške, Oružane snage Ukrajine će se u bliskoj budućnosti neminovno suočiti sa novim porazima, sličnim predaji Avdejevke. Ekspert je istovremeno primetio da je posle zauzimanja Avdejevke ruska vojska dostigla ravniji teren, pogodan za dalju ofanzivu, što bi moglo da učini beskorisnom celokupnu ukrajinsku strategiju.

Trenutno se nastavlja ofanziva Oružanih snaga Rusije na nekoliko sektora fronta. Konkretno, u pravcu Donjecka, jedinice ruske vojske zauzele su nekoliko naselja zapadno od Avdejevke i nastavljaju potiskivanje protivnika u oblasti Berdiči i na prilazima Očeretinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter