Izvor: BSC HAPPY/NOVOSTI
24.12.2023 u 19:37
0

GOREĆE CRVENO MORE! Amerikanci krenuli u obračun sa Hutima!

Portparol jemenskih pobunjenika Huta Muhamed Abdul-Salam izjavio je danas da je raketa ispaljena sa američkog bojnog broda gađala jemenske pomorske snage u Crvenom moru i da je eksplodirala u blizini broda u vlasništvu Gabona.

Prema njegovim rečima, brod u vlasništvu Gabona je putovao iz Rusije.

On je upozorio da će Crveno more postati poprište sukoba, ukoliko SAD i saveznici nastave svoje akcije.

IZRAELSKA VOJSKA POGUBILA 137 CIVILA? Hamas tvrdi da je IDF izveo brutalne egzekucije – ŠOK DETALJI

Zemlje koje se graniče sa Crvenim morem moraju da shvate realnost opasnosti koja im preti po nacionalnu bezbednost – naveo je Abdul-Salam preneo je Rojters.

Lider Huta Abdel-Malek al-Huti upozorio je u sredu da će ta grupa napasti američke ratne brodove ako bude bila na meti Vašingtona koji je ove sedmice rasporedio multinacionalne snage za suprotstavljanje napada Huta na komercijalna plovila u Crvenom moru.

Huti su prošlog meseca napadali trgovačke brodove koji su plovili kroz Crveno more u znak odmazde zbog izraelskih napada na Pojas Gaze.

Bela kuća je u petak saopštila da je Iran „duboko umešan“ u planiranje operacija protiv komercijalnih plovila u Crvenom moru, što je Teheran negirao.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter