Izvor: BSC HAPPY
20.02.2023 u 17:53
1

Andrej Kortunov o Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji: „Nije nas približila razumevanju kakvu bi Evropu Zapad želeo da vidimo po završetku ovog sukoba!“

Bez učešća Rusije, Minhenska bezbednosna konferencija se pretvorila u klub zapadnih zemalja koji predvode SAD, izjavio je u ponedeljak generalni direktor ruskog saveta za međunarodne poslove Andrej Kortunov.

„Konferencija u Minhenu se sada pretvorila u prošireni klub zapadnih država, gde SAD vode šou. Nije slučajno što je američka delegacija bila najveća“, rekao je on.

Istovremeno, prema analitičaru, konferencija želi da izađe iz okvira ovakvog kluba i da u svoje aktivnosti uključi što širi krug drugih međunarodnih učesnika, dok će dnevni red nastaviti da utvrđuje evroatlantski elita.

Kao primer, Kortunov je naveo neuspešne pokušaje kolektivnog Zapada da ubedi zemlje Latinske Amerike, Bliskog istoka i Azije da se pridruže njegovoj ukrajinskoj agendi. Ove zemlje su i ranije imale svoju tačku gledišta o svetskim poslovima i zadržale su je“, primetio je Kortunov.

„Takođe, konferencija je potvrdila visok nivo transatlantske solidarnosti. Nije bilo reči o strateškoj autonomiji. Nije bilo pokušaja zemalja EU da se distanciraju od Amerikanaca“, dodao je on.

Ruske šaljivdžije pozvale Angelu Merkel: Ono što im je priznala bivša nemačka kancelarka nije bilo ni malo smešno! (VIDEO)

Kortunov je skrenuo pažnju i na to da Zapad nije razgovarao o načinima rešavanja ukrajinskog pitanja.

Kako on to vidi, rezultati foruma su jasno pokazali da Zapad nema strategiju u ukrajinskoj krizi. Postoje samo neke veoma opšte smernice koje govore o tome da „Ukrajina ne treba da izgubi i da Rusiji ne treba dozvoliti da pobedi“.

„Sa izuzetkom ovih opštih smernica, na Zapadu ne postoji strateška vizija kako bi ovaj sukob trebalo da se završi i šta će se desiti sa evropskim bezbednosnim sistemom. Konferencija nas nije približila razumevanju kakvu bi Evropu Zapad želeo da vidimo po završetku ovog sukoba, gde će biti mesto Rusiji i kakve će odnose imati istok i zapad Evrope i kakve će garancije bezbednosti biti uspostavljene. Bilo je samo opštih reči o integrisanju Ukrajine u evroatlantske strukture, ali to neće rešiti problem“, rekao je Kortunov .

„Nema sukoba mišljenja. Ne iznose se alternativne tačke gledišta. Potrebno je vreme i neke promene u toku samog sukoba da bi Zapad krenuo i da započne ozbiljnu diskusiju o sukobu i o tome šta bi trebalo da bude posle njega“, zaključio je Kortunov.

Godišnja Minhenska bezbednosna konferencija održana je 17-19. februara. Drugu godinu zaredom Rusija nije učestvovala na konferenciji na zvaničnom nivou. Situacija u Ukrajini bila je centralna tema na dnevnom redu foruma.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Andrej Kortunov o Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji: „Nije nas približila razumevanju kakvu bi Evropu Zapad želeo da vidimo po završetku ovog sukoba!“”

  1. Thanks for finally talking about > Andrej Kortunov o Minhenskoj bezbednosnoj
    konferenciji: "Nije nas približila razumevanju kakvu bi Evropu Zapad želeo da vidimo po završetku ovog sukoba!" – BSC Happy Portal บาคาร่า

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter