Izvor: BSC Happy
06.02.2023 u 11:20
0

SAVETNIK LIDERA DNR OTKRIO: Ukrajinske snage koristile hemijsko oružje duž linija fronta Soledar i Artjomovsk

"Neki borci imaju jaku vrtoglavicu, mučninu i povraćanje", rekao je Gagin.

Ukrajinske snage su u nedelju koristile hemijsko oružje duž linija fronta Soledar i Artjomovsk, rekao je za TASS Jan Gagin, savetnik lidera Donjecke Narodne Republike (DNR).

– Komandanti jedinica izvestili su da je Ukrajina upotrebila hemijsko oružje duž nekoliko linija fronta, uglavnom Soledara i Artjomovska. Neki borci imaju jaku vrtoglavicu, mučninu i povraćanje – rekao je Gagin.

PRIGOŽIN DOČARAVA SITUACIJU U ARTJOMOVSKU: „Ukrajinci bacaju u borbu sve više vojnih jedinica regrutovanih od mobilisanih snaga!

Savetnik lidera DNR istakao je da je Ukrajina i ranije koristila hemijsko oružje.

– To se desilo duž cele linije fronta jer su supstance koje izazivaju mučninu, gušenje i kašalj prskane iz specijalnih kontejnera postavljenih na dronove – primetio je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Gagin je takođe rekao da ukrajinski vojnici nisu krili da su zabranili oružje, postavljajući video snimke na kojima se vide uvezene gasne granate i bespilotne letelice dizajnirane za njihovo bacanje.

Zvaničnik DNR je istakao potrebu da se evidentiraju slučajevi upotrebe oružja zabranjenog Ženevskom konvencijom i da se te informacije šalju UN.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter