Izvor: Tanjug
26.04.2023 u 08:38
0

BAJDEN SA SAVEZNICIMA SPREMA ODGOVOR RUSIJI: Majsko putovanje u Japan i Australiju

Američki predsednik Džozef Bajden posetiće sledećeg meseca Japan i Australiju da bi sa saveznicima razgovarao o kontinuiranom odgovoru na rusku invaziju na Ukrajinu, kao i o načinima da se suprotstave snažnim ekonomskim i vojnim potezima Kine u Indo-pacifičkom regionu, saopštila je Bela kuća.

Bajden će prisustvovati samitu lidera Grupe sedam (G7) u Hirošimi, u Japanu, od 19. do 21. maja, na kojem će biti reči o ratu u Ukrajini, kao i ekonomskim i klimatskim pitanjima, rekla je u utorak pres sekretarka Bele kuće Karin Žan-Pjer.

DETALJI TRAMPOVIH MUKA OBIŠLE SVET: U Njujorku počelo suđenje bivšem predsedniku za navodno silovanje novinarke

Ona je najavila da će Bajden zatim otići u prvu posetu Australiju od kada je na toj funkciji, koja će uključivati treći samit Grupe Kvad, 24. maja koji ćine SAD, Japan, Australija i Indija.

Grupa Kvad je formirana 2007. godine da bi se ojačali ekonomski i bezbednosni odnosi te četiri zemlje, kao odgovor na uspon Kine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter