Izvor: Tanjug
14.10.2021 u 20:52
0

BAKU: Azerbejdžan spreman da normalizuje odnose sa Jermenijom!

Ministar spoljnih poslova Azerbejdžana Jejhun Bajramov izjavio je danas da je Baku spreman da normalizuje odnose s Jermenijom na temelju poštovanja principa međunarodnog prava, naročito suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica.

Bajramov je govorio u Minsku na sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica Zajednice nezavisnih država, prenela je agencija Anadolija.

PROČITAJTE JOŠDEMOKRATSKA REPUBLIKA KONGO: Pojavio se drugi slučaj ebole!

Govoreći o sukobima u Nagorno-Karabahu iz 2020. godine, Bajramov je rekao da je njegova zemlja osigurala svoj teritorijalni integritet „okončanjem 30-godišnje okupacije.“

Napominjući da je Jermenija „uništila istorijske, verske i kulturne spomenike Azerbejdžana tokom razdoblja okupacije“, Bajramov je izjavio da je taj problem iza njih, a da je njihov glavni cilj sada obnova oslobođenog teritorije i povratak izbeglica.

PROČITAJTE JOŠNOVI AUSTRIJSKI KANCELAR O REGIONU: Zapadni Balkan ostaje za nas važna tema

– Uprkos poteškoćama, Azerbajdžan je spreman da normalizuje odnose s Jermenijom na temelju principa medhunarodnog prava, naročito poštovanja suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica- poručio je Bajramov.

On se na marginama sastanka u Minsku sastao sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter