Izvor: Tanjug
19.04.2022 u 19:31
0

BASNOSLOVNE KAZNE ZA SLOVO „Z“: Litvanci progone sve ruske simbole

Parlament Litvanije izglasao je danas zabranu javnog isticanja slova „Z“, crne i narandžaste trake Svetog Ðorda (vojni simbol u Rusiji) i drugih simbola za koje se smatra da izražavaju podršku ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

Poslanici su takođe odobrili da kazne za kršenje zabrane budu podignute na 900 evra za fizička lica i do 1.500 evra za pravna lica. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ruska vojna vozila u Ukrajini imaju oznaku slova „Z“, a znak je počeo da se koristi kao znak podrške Rusiji.

UKRAJINSKE SNAGE GRANATIRALE DONJECK! Uništena stambena zgrada! Pripadnici DNR uništili 27 ukrajinskih neonacista za dan (VIDEO)

Lenta Svetog Ðorda, koju je kao počast prvi put uvela ruska carica Katarina Velika, dobila je na značaju u ruskom govornom području od kada su je proruske snage u istočnoj Ukrajini usvojile kao simbol svoje podrške Rusiji 2014. godini.

Rojters dodaje da je ranijoj zabrani javnog isticanja sovjetskih i nacističkih simbola, litvanski parlament dodao odredbu o „simbolima totalitarnih ili autoritarnih režima koji su se koristili u prošlosti ili se trenutno koriste za promovisanje vojne agresije, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina koje su oni počinili“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter