Izvor: Blic.rs
10.01.2024 u 03:50
0

BELA KUĆA O BOELSTI MINISTRA ODBRANE SAD: „Bajden do danas nije znao da Lojd Ostin ima rak prostate“

Američki predsednik Džozef Bajden nije do danas znao da njegov ministar odbrane Lojd Ostin ima rak prostate, saopštila je Bela kuća, nekoliko minuta nakon što je to obelodanjeno javnosti.

„Bajden nije bio obavešten do prošlog četvrtka da je ministar Ostin u bolnici. Sve do jutros nije obavešten da je osnovni uzrok te hospitalizacije rak prostate. Niko u Beloj kući nije znao da Ostin ima rak prostate do jutros, a predsednik je obavešten odmah nakon toga“, rekao je portparol Bele kuće Džon Kirbi.

Ostin, koji ima 70 godina, je hospitalizovan od 1. januara u Nacionalnom vojnom medicinskom centru Volter Rid, činjenica koju je Pentagon skrivao od javnosti, Bele kuće i Kongresa veći deo prošle nedelje, što je izazvalo veliku političku reakciju.

UMIRE MINISTAR ODBRANE SAD: LOJD OSTIN u danu otkrio ZAPANJUJUĆE VESTI!

Ostinova zamenica, Ketlin Hiks, takođe nije bila upoznata sa ovom informacijom, čak i nakon što joj je tokom odmora u Portoriku rečeno da preuzme neke od njegovih dužnosti 2. januara.

Ostin i Bajden su razgovarali u subotu i bilo je nejasno zašto Bajden do utorka nije saznao za Ostinov rak prostate.

Imao mučninu i bol u stomaku

Ostin je kolima hitne pomoći 1. januara prebačen u bolnicu nakon što je pretrpeo komplikacije od medicinske intervencije 22. decembra, uključujući mučninu sa jakim bolom u stomaku, kukovima i nogama.

Nakon što mu je dijagnostikovana infekcija urinarnog trakta, Ostin je 2. januara prebačen na jedinicu intenzivne nege.

Lekari iz bolnice Volter Rid su dali optimistične prognoze za Ostina, ali su upozorili da bi njegov oporavak mogao da potraje.

Pentagon je saopštio da ministar odbrane ne planira da podnese ostavku, a Bela kuća je rekla da Bajden ne želi da ga smeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter