Izvor: Kurir.rs/RTV SLO
31.12.2022 u 13:22
0

BOLSONARO SE U SUZAMA OPROSTIO OD VLASTI: „Predao dužnost potpresedniku, ukrcao se u avion i odleteo na Floridu!“

Bolsonaro je trebalo da zvanično preda funkciju Luli 1. januara, ali se ne očekuje da će se vratiti do 5. januara, što znači da najverovatnije neće biti na inauguraciji.

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro oprostio se u petak u domovini sa suzama u očima od pozicije koju u novoj godini preuzima pobednik izbora Luiz Inasio Lula da Silva. Ukrcao se u jedan od predsedničkih aviona i uputio se ka Floridi u Sjedinjenim Državama.

STAJE NA PUT LJUTOM RIVALU? Bolsonaro osporio rezultate prošlomesečnih predsedničkih izbora!

Potpredsednik zemlje, general Hamilton Murao, potvrdio je medijima da je preuzeo funkciju vršioca dužnosti, što se u Brazilu dešava kada predsednik napusti zemlju. „U avionu sam, vraćam se uskoro“, rekao je Bolsonaro brazilskom ogranku američke televizijske mreže CNN.

Vojska je potvrdila da je Bolsonaro odleteo u Orlando na Floridi. Mediji spekulišu da ide u ruke bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Bolsonaro je trebalo da zvanično preda funkciju Luli 1. januara, ali se ne očekuje da će se vratiti do 5. januara, što znači da najverovatnije neće biti na inauguraciji. Murao je rekao da njegove dužnosti ne uključuju prenos vlasti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Izgubili smo bitku, a ne rat“.

Krajnje desničar Bolsonaro, koji je izgubio na izborima 30. oktobra, oprostio se od Brazilaca u emotivnom obraćanju na društvenim mrežama i nekoliko puta je bio na ivici suza. On je rekao da jednostavno ne može da nađe pravnu alternativu ili dovoljnu podršku da promeni tok istorije i spreči njegov odlazak sa vlasti.

Rekao je da je dva meseca tiho tražio načine da ostane predsednik zemlje kojoj je posvetio život. On je osudio pretnje bombom od strane svojih sledbenika i rekao da nije vreme za napade, već da se izgradi opozicija sledećoj vladi.

„Izgubili smo bitku, ali ne i rat. Svet se neće završiti 1. januara“, rekao je Bolsonaro, čije su ideje i stil upoređeni sa Trampom.

Brazilski mediji javili su da su tokom njegovog oproštajnog obraćanja pristalice ispred predsedničke palate pobunile i nazvali ga kukavicom i izdajnikom.

Njegove pristalice su dva meseca nemire širom Brazila blokirale puteve, pale automobile, kampovali ispred kasarni i zahtevali vojni udar, a napali su i sedište policije u glavnom gradu Braziliji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter