Izvor: BSC happy portal
15.11.2023 u 12:18
0

BORBENI AVIONI NAPALI SIRIJU: Amerikanci krenuli u akciju

Američki borbeni avioni izveli su napade na lokacije povezane sa grupama koje podržava Iran u Siriji, saopštilo je američko ministarstvo odbrane.

Kako prenosi Skaj Njuz, u napadu je uništeno oružje uskladišteno u dve mete – objektu za obuku i sigurnoj kući, saopštili su Pentagon i američki zvaničnici.

Objekt za obuku takođe je služio kao skladište oružja, a sigurna kuća, smeštena u okrugu Bulbul u Majadinu, funkcionirala je kao štab grupa povezanih s Korpusom iranske revolucionarne garde u tom području, kazao je jedan američki zvaničnik.

Takođe, iz Pentagona kažu da je osoblje povezano s Revolucionarnom gardom Irana bilo prisutno u vreme udara i da je verovatno pogođeno, ali Pentagon nije potvrdio da li su ubijeni.

SAD je u poslednje dve sedmice izveo tri napada na skladišta oružja povezana s Iranom u Siriji.

Zvanično je saopšteno da su napadi odmazda za više od 50 napada raketama i bespilotnim letelicama koje su militantne grupe, uz podršku Irana, slično Hamasu, pokrenule protiv američkih baza u Iraku i Siriji.

Grupe su počele napadati baze SAD 17. oktobra nakon što je u eksploziji u bolnici u Gazi poginulo stotine civila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter