Izvor: Tanjug
23.10.2023 u 17:20
0

BORELJ OTKRIO: „Na današnjem sastanku glavna tema bila je situacija u Gazi i Izraelu“

Visoki komesar Eu za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je danas da se na sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica EU razgovaralo pre svega o situaciji u Gazi i Izraelu, kao i da su tom prilikom ministri jasno osudili napade Hamasa i zatražili oslobađanje talaca.

„Izrael ima pravo da se brani, ali to mora da bude u skladu sa međunarodnim pravom. Podržavamo rešenje o dve države, ali to rešenje ima ograničenja što smo više puta do sada isticali“, rekao je Borelj nakon redovnog sastanka ministara spoljnih poslova i 5 ministara centralne Azije.

BORELJ O ODNOSU BEOGRADA I PRIŠTINE: „Situacija mnogo lošija nego početkom juna“

On je naglasio i da je nedopustivo da se civilnom stanovništvu isključuju voda i struja i ponovio da su najoštrije osudili terorističke napade.

Kako je rekao ministri su e složili da da nastave finansijsku pomoć Izraelu, ali i da su razgovarali o saradnji sa susednim zemljama.

„Moramo da pojačamo napore, radimo sa kolegama u UN“, rekao je Borelj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter