Izvor: Tanjug
21.01.2023 u 16:07
0

„BORELJOVA KRITIKA LAVROVA JE LICEMERNA!“ Oglasilo se rusko Ministarstvo spoljnih poslova

Izjava visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja, u kojoj se kritikuje poređenje politike SAD i njenih saveznika prema Moskvi sa postupcima Adolfa Hitlera, koju je izrekao ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, licemerna je, posebno u pozadini rasističkih izjava šefa diplomatije EU, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

MOSKVA SAOPŠTILA: Nema smisla da se sa UN razgovara o izvozu ruskog đubriva

-Izjava visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja u vezi poređenja politike Sjedinjenih Američkih Država i njenih saveznika prema Moskvi sa akcijama Adolfa Hitlera, koju je izgovorio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare 18. januara zvuči licemerno, posebno u kontekstu rasističkih izjava šefa diplomatije EU, koji je podelio svet na baštu i džunglu, kao i otvorenu podršku EU kijevskom neonacističkom režimu- navelo je Ministarstvo.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov optužio je u sredu SAD da je pripremao teren za sukob u Ukrajini u sklopu, kako je rekao, hibridnog rata protiv Moskve.

„DIREKTAN NAPAD NATO-A NA RUSIJU“: Kijev traži 300 teških tenkova, ali Zapad strepi od reakcije Kremlja!

On je nedavne akcije SAD uporedio sa onima Adolfa Hitlera i Napoleona Bonapartea, rekavši da je Vašington takođe pokorio Evropu kako bi vodio rat protiv Moskve.

Rekao je da su nacistički vođa i francuski car jednom pokušali da upotrebe istu taktiku protiv Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter