Izvor: Kurir.rs/The Telegraph
22.04.2023 u 09:36
1

PUTIN SPREMA NAPAD NA VELIKU BRITANIJU? „Raspoređivanje špijunskih brodova je opasnost“ – optužuju sa ZAPADA

Britanski The Telegraph objavio je veliki tekst na temu da ruski predsednik Vladimir Putin planira invaziju na Veliku Britaniju. Zapravo priprema se, sprema se. Ne, nije ni vic, ali ni šala, ali jeste tvrdnja koju je napisao novinar Bob Seli.

PUTIN NAŠAO NOVOG SAVEZNIKA: Sklopljen istorijski posao

Naime on u svom tekstu piše da su spekulacije postale realnost i da ruski špijunski brodovi mapiraju vetroelektrane i ključne kablove kod britanske obale.

„Za to može postojati samo jedan razlog – naučiti kako sabotirati kritičnu infrastrukturu Velike Britanije i Evrope u slučaju rata punog razmera sa Zapadom. Otrežnjujuća istina je da se naši potencijalni protivnici, Rusija na Zapadu i Kina na Istoku, pripremaju za širi sukob. To ne znači da će doći do sukoba – priprema ga čini manje verovatnim – ali moramo hitno prepoznati obim pretnje postojećem poretku. Naš svet postaje sve opasniji. A Britanija nije spremna“, piše The Telegraph.

„Naš kolektivni odgovor tokom previše proteklih 15 godina bio je poricanje, podmazano i ohrabreno ruskim novcem i uticajem u SAD, Velikoj Britaniji i EU. Rat u Ukrajini nam je otvorio oči – upravo je ove nedelje sekretar kabineta Oliver Dovden dao „bez presedana“ upozorenje o sajber pretnjama našoj nacionalnoj infrastrukturi; a ministar odbrane Ben Volas je bio konstantno čvrst – ali postoji još mnogo toga što možemo da uradimo.

Neki od naših najbližih saveznika, kao što je Poljska, ponovo se naoružavaju na kopnu brzinom bez presedana. Ako se desi najgore, oni će biti spremni da brane evropsko tlo. Ali NATO alijansa je i dalje opasno izložena na moru.

Rusija ispituje evropske ranjivosti. Osim hrane, svakodnevni kritični zahtevi savremenog društva su energija i komunikacije. Podvodnih arterija moderne civilizacije je iznenađujuće malo. Na primer, samo tri gasovoda isporučuju 43 procenta našeg osnovnog snabdevanja gasom.

Pet interkonektora isporučuje električnu energiju u i iz Velike Britanije i Evrope (i još jedan između Britanije i Irske). Ima više komunikacionih kablova, oko 70 ukupno, ali relativno mali broj operacija sabotaže u dubokom moru mogao bi zaustaviti naš svet bez ispaljenog metka. Bili smo uvereni da će vetroparkovi ojačati našu energetsku bezbednost, ali je malo njih razmišljalo o njihovoj vojnoj izloženosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PUTIN SPREMA NAPAD NA VELIKU BRITANIJU? „Raspoređivanje špijunskih brodova je opasnost“ – optužuju sa ZAPADA”

  1. Dosao je momenat da zanjemo ono sto smo posejali. Ko je dobro sijao ima da znanje svjetlost a ko je zlo sijao ima da žanje tugu i tamu. Nema straha sve ide po zaslugu. Sve poslovice su potkovane ISTINOM: a ona kaže SVE SE PLACA SVE SE VRACA.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter