Izvor:
15.07.2023 u 21:26
0

ODLAZI VELIKA PODRŠKA KIJEVU: Britanski ministar odbrane najavio ostavku

Britanski ministar odbrane Ben Volas izjavio je da će na jesen napustiti svoju funkciju i povući se iz politike

Kako pišu mediji, Volas namerava da napusti vladu tokom redovnih rotacija u kabinetu koje premijer Riši Sunak planira uza septembar. Volas je rekao da je umoran od politike i da želi da završi karijeru.

„Neću učestvovati na sledećim izborima (koji treba da se održe do kraja 2024. godine). Ušao sam u politiku kada sam izabran za škotski parlament 1999. godine. Prošle su 24 godine. Više od sedam godina su kraj mog kreveta stajala tri telefona“, rekao je on i dodao da će do izbora ostati na poslaničkoj dužnosti. Volas je rekao da je još 16. juna informisao premijera o svojoj odluci.

Podsetimo, britanski ministar je donedavno slovio za jednog od glavnih kandidata za šefa NATO. Na poslednjem samitu organizacije u Viljnusu kritikovao je Ukrajinu da je nezahvalna uprkos ogromnoj vojnoj pomoći koju je dobila sa Zapada. Potom je izjavio da njegove reči nisu ispravno interpretirane.

AMERIČKI GENERAL U TAJNOSTI PORUČIO BENU VOLASU: „Britansku vojsku ne smatramo borbenom silom!“

Britanija je, uz Vašington, jedan od država od koje je Kijev dobio najveću vojnu pomoć uključujući i municiju sa osiromašenim uranijumom, rakete „storm šedou“, dronove i tenkove „čelindžer“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter