Izvor: Kurir.rs/Dejli mejl
31.05.2023 u 22:15
7

BRITANSKI SNAJPERISTA POGINUO U UKRAJINI: Verenica im kupila burme na dan kad su joj javili da je Džulijan mrtav (FOTO)

Nekadašnji britanski snajperista, takođe poznat kao Džej, kako navode lokalni mediji, bavio se humanitarnim radom pomažući izbeglicama na granici Ukrajine i Poljske, ali je takođe obučavao ukrajinske snage da koriste vojnu opremu poslatu iz Velike Britanije.

Džulijan Torn, nekadašnji britanski snajperista, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Ukrajini gde je obučavao pripadnike ukrajinske vojske.

UKRAJINA NE ODUSTAJE OD BAHMUTA: Stručnjaci otkrivaju SKRIVENI PLAN

Torn (36), koji je rodom iz Heksama, otputovao je u Ukrajinu u februaru prošle godine nakon povratka iz Avganistana.

Verenica nastradalog vojnika, Luiz Letberi, navodi da je izabrala burme u lokalnoj juvelirnici istog dana kad je saznala za njegovu smrt. Letberi se sada suočava sa velikim računom za povratak njegovog tela u Veliku Britaniju. Osnovala je GoFundMe stranicu kako bi prikupila 15.000 funti za vraćanje Džulijanovog tela iz ratom razorene nacije.

– Džulijanova smrt je ostavila prazninu u mom srcu koja se nikada ne može popuniti – navela je verenica kad je pokrenula akciju prikupljanja sredstava da vrati njegovo telo.

Letberi je rekla da nije verovala da je Džulijan poginuo kad su joj javili.

– Pričali smo te nedelje o venčanju i ja sam napravila burmu. Sada se pitam da li sam izazivala sudbinu time što sam je napravila. To je bilo iznenađenje i nameravala sam da mu dam burmu kad se vrati – rekla je Latberi koja je bila sa Tornom četiri godine u vezi.

Rekla je da će sav novac koji ostane od GoFundMe kampanje biti doniran drugoj porodici koja pokušava da vrati telo voljene osobe i dobrotvornoj organizaciji za životinje.

Torn, koji je ranije vodio pab u selu Alendejl, proveo je osam godina u vojsci pre nego što je otputovao u Ukrajinu da pomogne tamošnjim trupama u februaru prošle godine.

– Bio je tvrd spolja, a mek iznutra. Samo je želeo da učini nešto dobro. Otišao je u Ukrajinu od početka rata. Obučavao je mnogo vojnika jer je bivši vojnik. Osećao je da ima veštine koje se tamo mogu koristiti. To je bilo nešto što je osećao da mora da uradi – rekla je verenica i dodala da se sa Džulijanom svakodnevno dopisivala putem bezbedne aplikacije za razmenu poruka.

Oglasilo se i ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije.

– Pružamo podršku porodici jednog Britanca nakon njegove smrti u Ukrajini i u kontaktu smo sa lokalnim vlastima – potvrdio je portparol Forin ofisa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

7 thoughts on “BRITANSKI SNAJPERISTA POGINUO U UKRAJINI: Verenica im kupila burme na dan kad su joj javili da je Džulijan mrtav (FOTO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter