Izvor: Tanjug
21.09.2022 u 09:08
0

Brodovi SAD i Kanade prošli kroz tajvanski moreuz!

Američki vojni brod i kanadska fregata obavili su rutinski prolazak kroz tajvanski moreuz, saopštile su vojske dve zemlje.

Četranaest kineskih – borbenih aviona preletelo Tajvanski moreuz!

Brodovi su kroz moreuz prošli u utorak, što je Kina osudila, navodeći da su kineske snage upozorile plovila.

Kina je navela da su njene snage uvek u pripravnosti i da će odgovoriti na sve provokacije radi zaštite svog suvereniteta.

Američka mornarica je saopštila da je njen vojni brod „Higins“, zajedno sa kanadskom fregatom „Vankuver“, prošao kroz moreuz u međunarodnim vodama.

Američki brodovi su proteklih godina rutinski prolazili kroz tajvanski moreuz, a ponekad su to činili i britanski i kanadski, što je izazivalo negodovanje zvaničnog Pekinga koji smatra Tajvan svojom teritorijom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kanadska ministarka odbrane Anita Anand rekla je da njena zemlja želi da se očuva stabilnost i prosperitet Indopacifičkog regiona.

Tajvanski ministar odbrane je saopštio da su brodovi primećeni, a da je situacija bila normalna.

To je bio drugi prolazak američkih brodova kroz tajvanski moreuz ovog meseca, i drugi zajednički sa kanadskim brodovima za manje od godinu dana.

Kina je izvodila vojne vežbe u blizini Tajvana od početka prošlog meseca, nakon što je predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi posetila Tajpej.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter