Izvor:
06.03.2024 u 12:21
0

BUDE SE STARE MRŽNJE, JAZ IZMEĐU NEMAČKE I BRITANIJE SVE JAČI: Berlin pobesneo posle kritika iz Londona PALE I PRVE PRETNJE

Nemački ambasador u Velikoj Britaniji Migel Berger upozorio je danas bivšeg britanskog ministra odbrane, Bena Volasa, da „ne upada u rusku zamku stvaranja podela“, nakon Volasovih komentara povodom telefonskog razgovora u kome su nemački oficiri razgovarali o slanju raketa u Ukrajinu. Volas je okrivio Nemačku za objavljanje tog razgovora, dodavši da su obaveštajni podaci te zemlje lako dostupni Rusiji što, kako tvrdi, Nemačku čini „nebezbednom i nepouzdanom“.

ZOVU GA PUTINOV RASPUĆIN, A SADA JE PROREKAO PROPAST ZAPADA: Rusija je ušla u borbu NA ŽIVOT I SMRT, naša pobeda biće pobeda CELOG ČOVEČANSTVA!

Na audio snimku koji su objavili ruski mediji, čuju se četvorica nemačkih visokih vojnih oficira kako razgovaraju o izgledima da Ukrajina upotrebi krstareće rakete nemačke proizvodnje „Taurus“ da gađa Krimski most, koji povezuje Rusiju sa poluostrvom Krim. Tokom gostovanja u emisiji „Today“ na Radiju 4, Berger je Volasove komentare opisao kao „izuzetno beskorisne“. „To je bio vrlo profesionalan razgovor o upotrebi raketa dugog dometa. Ali moramo biti oprezni da ne upadnemo u rusku zamku stvaranja podela, i nažalost, neki ljudi su upali u ovu zamku“, rekao je ambasador.

Berger je rekao da je Rusija, objavljivanjem ove telefonske konverzacije, ciljala na stvaranje podela, navodi „Politiko“. Ambasador Nemačke je za BBC rekao da „nema potrebe“ da se nemačka vlada izvini i da preliminarni rezultati istrage o uzroku curenja razgovora pokazuju da je do njega došlo „pojedinačnom greškom“ jednog od oficira. Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus saopštio je u utorak da je jedan od učesnika razgovora o Ukrajini komunicirao preko nebezbedne linije i da se razmatraju disciplinske mere. Rusija je verovatno presrela vojni poziv širim merama nadzora, a ne špijunskim ili ciljanim nadzorom, rekao je Pistorijus, prenosi Rojters. On je naveo da je poznato da su učesnici razgovora koristili platformu Webex, koja je odobrena za komunikaciju u nemačkom Ministarstvu odbrane, a da će Berlin preduzeti tehničke i organizacione mere kako bi se osiguralo da se takav incident više ne ponovi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter