Izvor: Kurir.rs/Avaz
15.12.2022 u 15:15
0

ČOVEK KOJI JE OSUDIO RADOVANA KARADŽIĆA U HAGU OBUČAVA UKRAJINSKE SUDIJE: Oni će suditi ruskim vojnicima za ratne zločine!

Britanski sudija Haurad Morison, poznat i po tome što je Radovana Karadžića osudio na doživotnu kaznu zatvora, vodiće obuku 90 ukrajinskih sudija za buduće procese za ratne zločine protiv ruskih vojnika, a sve sponzorira Velika Britanija.

Dr Aleksandar Raković EKSKLUZIVNO za „AKTUELNOSTI“ otkriva detalje razgovora sa Radovanom Karadžićem! (VIDEO)

Prva grupa ukrajinskih sudija već je prošla intenzivnu obuku na „tajnoj lokaciji“ prošle sedmice, a u nadolazećim mjesecima to će napraviti i preostale sudije. Ukupno su, prema Sky Newsu, britanske vlasti izdvojile 2,5 miliona funti sterlinga za obuku ukrajinskih sudija.

Morison je deset godina bio sudija na Međunarodnom kaznenom sudu (ICC) i predsedavao je u sudskom procesu protiv Radovana Karadžića, koji kaznu služi u britanskom zatvoru, a u martu je imenovan savetnikom bivše glavne tužiteljike Ukrajine Irine Venediktove.

.Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U Moskvi ne mogu ignorisati ovakve vesti jer je krajem novembra predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen izjavila da Evropska unija planira stvoriti poseban sud, uz podršku UN-a, koji će istraživati ​​takve slučajeve.

Nakon samita 12. decembra, lideri zemalja G7 obećali su privesti ruskog predsednika Vladimira Putina i druge počinitelje pravdi u skladu s međunarodnim pravom.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter