Izvor: Kurir.rs
09.12.2022 u 17:08
0

„DA JE RUSIJA HTELA GRANATIRANJE, VATROMET BI PRŠTAO OD POČETKA RATA“: Stručnjaci daju svoj sud o situaciji koja potresa svet!

Rizik od upotrebe nuklearnog oružja u rusko ukrajinskom sukobu, raste iz dana u dan kao i zabrinutost svetske javnosti. Dok se rat ne završi ta opcija nije isključena, posebno nakon izjave ruskog predsednika Vladimira Putina, da je rizik od nuklearnog rata povećan.

„PUTIN OPSESIVNO GLEDA SNIMAK UBISTVA GADAFIJA“: Američki analitičar predviđa: „Na putu smo ka nuklearnom ratu!“

Ove navode tumačili su stručnjaci  Milan Đukić, advokat i poslanik SPO u AP Vojvodine, specijalista za bezbednost i kontraterorizam prof. dr Svetislav Lutovac.

– Za sada mislim da ne treba da budemo zabrinuti – uveo je u priču Lutovac, uz nadu da ne bi želeo da do nuklearnog rata dođe, uprkos usložnjavanju situacije u Ukrajini i Rusiji.

Kako se čitav svet ujedinio u napadu na Rusiju, ocenivši napade na ukrajinsku infrastrukturu kao ruski terorizam, Đukić je izjavio da to neće zaustaviti Putina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ono što je drugo, a vezano je za bombardovanje infrastrukture može se tretirati kao zločin jer vi dovodite u tešku situaciju stanovništvo. Rusiji je nužno potrebna vojna pobeda – rekao je on.

Delimično se složivši se sa sagovornikom, Lutovac je, izneo drugačije mišljenje.

– Oni pokušavaju da pokažu, pored ponašanja koje Ukrajina prezentuje, da ne žele neselektivno granatiranje. Ovih 100 projektila se moglo isplatiti ranije, da je Rusija htela da uđe u rat oni bi to davno uradili – ispričao je on upirući fokus na užasnu situaciju rasejanosti stanovništva po ledenom vremenu, koja je zabrinjavajuća.

A najveći strah od mogućnosti nuklearnog sukobljavanja izneo je Lutovac je citirajući reči visokog izaslanika EU Žozefa Borelja da Rusiju treba svim sredstvima pokoriti, umiriti i da Rusija ne sme pobediti.

Đokić je prokomentarisao mogućnosti ulaska Belorusije u ovaj sukob, na strani Rusije.

– Oni pokušavaju da time pokažu da imaju prijatelja u Belorusiji i to nije baš ohrabrujuće. Ščepali su malo na silu Belorusiju. Rusija želi da napravi tenziju, a potvrda tih vesti za javnost bi bila sjajna – rekao je Đukić.

Sagovornici su ocenili i bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji kao visoko rizičnu i geopolitički veoma zahtevan konflikt.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74  

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter