Izvor: Alo
12.01.2024 u 21:13
0

DA LI SMO U RATU? Britanci u velikom strahu, među stanovništvom zavladala panika

– Strašno upozorenje za Veliku Britaniju i SAD nakon vazdušnih napada ostavlja ljude da se pitaju „da li smo u ratu?“ – piše britanski list Metro.

Zamenik vođe Huta izdao je strašnu pretnju SAD i Velikoj Britaniji rekavši da će platiti „visoku cenu“ za napad na mete pobunjenika.

To dolazi nakon što su Britanija i SAD pokrenule vazdušne napade koji su odobreni na hitnom sastanku kabineta juče uveče.

Avioni Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva poslati su preko noći na brojne lokacije u Jemenu i izveli su „ciljane udare“ na vojne objekte, rekao je Riši Sunak.

Sunak je dodao da su udari „ograničeni, neophodni i proporcionalni postupci u samoodbrani“.

NAPADNUTA AMERIČKA VOJNA BAZA! Huti kreću u opšti napad, zastrašujuće slike obišle planetu

Udari su odgovor na napade Huta koje podržava Iran u Crvenom moru, rekao je Džozef Bajden. On je dodao da su druge zemlje, uključujući Holandiju, Australiju, Kanadu i Bahrein, pružile podršku u okviru misije.

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron se takođe oglasio i na Iks napisao: „Velika Britanija i SAD izvele su ciljane napade na vojne ciljeve Huti u Jemenu. Bezbednost britanskih plovila i sloboda plovidbe preko Crvenog mora su najvažniji i zato preduzimamo mere. Kao što je Savet bezbednosti UN jasno stavio do znanja, Huti moraju da zaustave napade u Crvenom moru.

Sam Jemen u velikoj meri kontrolišu Huti, pobunjenici koji podržavaju Hamas u njegovom ratu protiv Izraela koji je izbio 7. oktobra 2023.

Do toga dolazi i nakon što je Iran preuzeo odgovornost za zaplenu naftnog tankera u Omanskom zalivu nakon što su se maskirani naoružani ljudi u vojnim uniformama ukrcali na brod.

A u sredu su britanske i američke snage odbile „najveći napad“ Huta sa sedištem u Jemenu u Crvenom moru do sada, dignuvši ceo Bliski istok na noge, piše metro.co.uk.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter