Izvor: Tanjug
16.01.2023 u 13:06
1

ŠMIHAL NAJAVIO: Ukrajina će ove nedelje primiti 3 milijarde evra od Evropske unije

Ukrajinski premijer je dodao da finansijska podrška pomaže Ukrajini da održi makroekonomsku stabilnost tokom rata.

Ukrajina očekuje da će ove nedelje primiti prvi deo pomoći od tri milijarde evra od EU, izjavio je danas ukrajinski premijer Denis Šmihal.

– Ukrajina i EU su upravo potpisale Memorandum o Razumevanju obezbeđivanja 18 milijardi evra makrofinansijske pomoći Ukrajini – napisao je Šmihal na Tviteru.

SLANJE BRITANSKIH TENKOVA NEĆE PROMENITI SITUACIJU U UKRAJINI: Peskov naglasio da Zapad ne brine za ukrajinski narod

Šmihal je zahvalio predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen i njenom zameniku Valdisu Dombrovskisu za sporazum, i dodao da finansijska podrška pomaže Ukrajini da održi makroekonomsku stabilnost tokom rata, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

EU je u oktobru 2022. godine potpisala sporazum od 18 milijardi evra finansijske pomoći Ukrajini, koji će isplaćivati u vidu visoko povlaćenih zajmova, koji će se u 2023. godini isplaćivati u redovnim ratama, a plaćanje kamate pokriva Evropska unija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ŠMIHAL NAJAVIO: Ukrajina će ove nedelje primiti 3 milijarde evra od Evropske unije”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter