Izvor: Tanjug
13.01.2023 u 16:08
0

DIPLOMATE „LOBIRAJU BEZ PREMCA“? Poljska i Rusija žele da Evropska unija ograniči ruski nuklearni sektor!

Isti izvori su takođe naveli da će vodeće diplomate EU nenaklonjene Rusiji predložiti da taj blok zabrani više medija "ruske propagande" i isključi više ruskih banaka iz globalnog sistema za razmenu poruka SVIFT.

Poljska i Litvanija žele da EU uvede ograničenja na ruski nuklearni sektor u okviru novih sankcija Rusiji i Belorusiji, izjavila su danas dvojica visoko rangiranih diplomata ove dve zemlje EU za Rojters.

FRANCUSKI POSLANIK SAOPŠTIO: Evropska unija uskoro počinje pregovore o isporukama ruskog gasa

Isti izvori su takođe naveli da će vodeće diplomate EU nenaklonjene Rusiji predložiti da taj blok zabrani više medija „ruske propagande“ i isključi više ruskih banaka iz globalnog sistema za razmenu poruka SVIFT.

„Sve je teže postići neophodnu jednoglasnost u EU za nove pakete sankcija. Ipak, mi ćemo predložiti ambiciozan novi paket“, rekao je jedan od diplomata koji je zahtevao da ostane anoniman.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Diplomate su predložile nove sankcije i za ruskog saveznika Belorusiju, za koju navode da joj rupe u zakonu omogućavaju da zaobiđe evropske sankcije Moskvi kada je reč o trgovini, što se poklapa sa ranijim najavama predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, da će EU uvesti sankcije Belorusiji zbog pomoći Rusiji u ratu, navodi Rojters.

Ukrajina je ranije pozvala EU da u sledećem paketu sankcija Rusiji obuhvati i rusku državnu nuklearnu energetsku kompaniju Rosatom, što je potez koji je do sada, pored ostalih, blokirala i Mađarska, koja ima četiri ruska nuklearna reaktora i planira da Rosatom izgradi još dva.

“Da li vam je u redu da vam to bude partner? Neko ko napadne susednu zemlju da vam istovremeno gradi nuklearnu elektranu?“, pitao je jedan visoko rangirani ukrajinski diplomata na današnjem sastanku sa predstavnicima EU u Briselu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter