Izvor: Sputnik Srbija
02.09.2022 u 15:46
0

DIREKTOR IAEA GROSI: Zaporoška nuklearka nekoliko puta bila ugrožena, ali za sada ne može da se izvede zaključak da li je to bilo slučajno ili namerno!

Direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafael Grosi izjavio je da je Zaporoška nuklearka nekoliko puta bila ugrožena, ali da za sada ne može da izvede zaključak da li je to bilo slučajno ili namerno.

Grosi je rekao da je ekspertska misija IAEA obišla u nuklearki sisteme za slučaj havarije, dizel-generatore i druge objekte.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Takođe je naveo da je imao priliku da razgovara sa zaposlenima u nuklearki i građanima Energodara.

„Mogao sam da obiđem čitav objekat. Blokove, sisteme za slučaj havarije, dizel-generatore, razne delove… Naravno, imao sam mogućnost da razgovaram sa zaposlenima, i to dosta, kao i građanima Energodara“, prenosi njegovu izjavu ukrajinski „Energoatom“.

Ukrajinska vojska sinoć izvela tri artiljerijska napada na Energodar tokom boravka stručnjaka Međunarodne agencije za atomsku energiju!

Prema njegovim rečima, jedna grupa eksperata će ostati u nuklearki do nedelje ili ponedeljka a potom će biti utvrđena i stalna misija.

Delegacija IAEA od 14 članova stigla je juče u Energodar i Zaporošku nuklearku gde treba da izvrše inspekciju.

Nuklearka je juče, pre dolaska misije, bila pod intenzivnom vatrom ukrajinskih snaga, a ruska vojska je sprečila i pokušaj ukrajinskih diverzanata da zauzmu objekat.

Napadi su obustavljeni sa dolaskom eksperata IAEA.

Zaporoška nuklearka je najveća u Evropi, nalazi se na levoj obali Dnjepra. Od marta je pod kontrolom ruskih snaga, ali njome upravlja ukrajinski operater.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter