Izvor: Tanjug
29.07.2022 u 15:51
0

DOBRI ODNOSI MOSKVE I RIJADA Vlada Rusije objavila je da sa Saudijskom Arabijom radi na uravnoteženju ponude i potražnje na globalnim tržištima nafte!

 Rusija i Saudijska Arabija ostaju čvrsto privržene ciljevima sporazuma grupe OPEK+ o očuvanju stabilnosti tržišta i uravnoteženju ponude i potražnje na globalnim tržištima nafte, saopštila je ruska vlada.

Zamenik ruskog premijera Aleksandar Novak sastao se sa ministrom energetike Saudijske Arabije princom Abdulazizom bin Salmanom kako bi razgovarali o saradnji dve zemlje u okviru sporazuma grupe OPEK+, kojim se utvrđuju kvote za proizvodnju nafte u nastojanju da se uravnoteže globalne cene, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Britanska agencija takođe navodi da je francuski predsednik Emanuel Makron istakao važnost postojanja raznovrsnih izvora snabdevanja tokom svojih ovonedeljnih razgovora sa saudijskim prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom, saopšteno je danas iz Makronovog kabineta.

Francuski predsednik je u četvrtak ugostio saudijskog princa bin Salmana u okviru pojačanih napora Zapada da se, kako kaže Rojters, dodvori državi koja je najveći proizvođač nafte, u jeku energetske krize zbog rata u Ukrajini i posrtanja pregovora o oživljavanju nuklearnog sporazuma sa Iranom.

KONVOJ KRENUO KA KIJEVU! Severna Makedonija poklonila Ukrajini tenkove T-72 (VIDEO)

Francuska i druge evropske zemlje žele da diverzifikuju svoje izvore energije nakon ruskog napada na Ukrajinu, zbog kojeg su isporuke gasa iz Rusije u Evropu smanjene.

Makron želi da Rijad, najveći svetski izvoznik nafte, poveća proizvodnju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter