Izvor: Novosti
02.02.2024 u 14:23
0

DRAMA U KIJEVU: Otkriveno zašto Zelenski želi da smeni Zalužnog, Amerikanci odabrali koga će podržati

Želja ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da smeni glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog je posledica tajnih pregovora ukrajinskog komandanta sa Zapadom o okončanju sukoba sa Rusijom, izjavio je američki novinar Simor Herš.

Prema njegovim rečima, „drama“ u Kijevu uplašila je mnoge u Vašingtonu. On je istakao da se tamo trenutno diskutuje o strategiji završetka sukoba „u cilju okončanja vojnih dejstava i usaglašavanja finansijskog plana za Ukrajinu“.

TRI OSOBE POGINULE, PETORO POVREĐENIH U AJDAHU: Hangar se obrušio na radnike

Novinar naglašava da pređašnje izjave Zalužnog o bezizlaznoj situaciji ukrajinske vojske na bojnom polju nisu unapred razmatrane sa Zelenskim, ali su u američkoj prestonici za njih znali.

„Neki u Pentagonu i obaveštajnom resoru pozdravili su ocenu Zalužnog kao početak neizbežnog procesa koji vodi miru“, naveo je Herš u članku na onlajn platformi „Sabstek“, pozivajući se na izvore.

Istovremeno, prema informacijama Herša, Sjedinjene Američke Države planiraju da podrže glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine i pokrenu reforme u zemlji koje će dovesti do smene vlasti aktuelnog predsednika.

Pored toga, prema rečima jednog od sagovornika Herša, koji je želeo da ostane anoniman, realizacija nove strategije Vašingtona zahteva „konsultacije i okupljanje ključnih, patriotski i realistički nastrojenih Ukrajinaca“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter