Izvor: INFORMER
10.02.2024 u 16:18
2

DRAMATIČNO POLJSKA PRETI RUSIJI: Alarmatno obraćanje poljskog generala diglo Moskvu na noge

Bivši zamenik ministra nacionalne odbrane Poljske, general Valdemar Skržipčak, nazvao je Kalinjingradsku oblast „okupiranom teritorijom“ i zapretio njenom likvidacijom u slučaju sukoba između Rusije i NATO-a, prenosi Rzeczpospolita.

U slučaju sukoba između NATO-a i Rusije, budućnost regiona Kenigsberga (Kalinjingrada – prim. red.) biće likvidacija ove teritorije koju je okupirala Rusija – rekao je on.

Prema Skržipčaku, ako izbije sukob, alijansa „neće dozvoliti“ Rusiji da vlada regionom i da tamo zadrži svoje trupe.

General je takođe napomenuo da Poljska sada gradi utvrđenja u pograničnom području sa Rusijom i Belorusijom. Radovi na pripremi „odbrambenih pojaseva“, rekao je, obavljaju se u mirnodopskim uslovima, jer tokom sukoba neće biti vremena za to.

Dan ranije, poljski ministar nacionalne odbrane Vladislav Kosinjak-Kamiš rekao je novinarima da ne isključuje mogućnost rata sa Rusijom u budućnosti i pozvao da se pripremi za „bilo koji scenario

Rusija je više puta isticala da ne predstavlja pretnju nijednoj od zemalja NATO-a, ali da neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese. Istovremeno, ostaje otvorena za dijalog, ali na ravnopravnoj osnovi, a Zapad mora da napusti kurs militarizacije kontinenta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “DRAMATIČNO POLJSKA PRETI RUSIJI: Alarmatno obraćanje poljskog generala diglo Moskvu na noge”

  1. Само будала може нешто овако изнети у јавност!!!
    Позната истина је целом свету да је КАКИЊИН ГРАД НАЈАЧЕ УТВРЂЕЊЕ НА СВЕТУ!!!
    ПА КОМЕ СЕ НЕ ЖИВИ ОК!!
    САМО НАПРЕД!!!

    5
    0
    Odgovori
  2. Vinston Cercil je posle drugog svetskig rata nazvao Poljake “sakalima” Evrope, a bio je u pravu, jer uvek traze leseve da se od njih hrane, ovaj put od Ukrajine.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter