Izvor: Alo.rs
10.02.2024 u 14:31
0

SPREČEN NAPAD DRONOVIMA NA RUSKE BRODOVE: Drama u Crnom moru ne jenjava

Ruska vojska saopštila je danas da je sprečila napad ukrajinskih pomorskih dronova u Crnom moru na ruske civilne transportne brodove.

SOLEDAR JE MOJ! PUTIN saopštio da je RUSKA VOJSKA na 800 metara od GRADA!

Prema navodima ruskog Ministarstva odbrane, Ukrajina je 9. februara uveče pokušala da napadne ruske civilne transportne brodove u jugozapadnom regionu Crnog mora koristeći polupotopne bespilotne čamce, preneo je Interfaks.

„Da bi odbili ovaj napad, uključeni su patrolni brodovi i avioni ruske mornarice koji su izvršavali zadatke u ovoj oblasti“, navodi se u saopštenju. Napominje se da je jedan čamac bez posade uništen artiljerijskom vatrom, a ostali su potisnuti elektronskim putem. Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, „u napadu nisu oštećeni civilni transportni brodovi ni brodovi ruske mornarice“.

Crno more je vitalna ruta za ruski i ukrajinski izvoz žitarica. Prošlog jula Rusija je odbila da obnovi sporazum, koji je uz tursko posredovanje omogućavao siguran izvoz žitarica jer deo sporazuma koji se odnosio na Moskvu nije sproveden.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter