Izvor: TANJUG
10.02.2024 u 16:35
0

NAKON KIJEVA I MOSKVA URADILA ISTO: MSP Rusije raskinuo ugovore o zakupu zemljišta ambasade Ukrajine

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova donelo je odluku da raskine ugovor o zakupu zemljišta predviđenih za lokaciju ukrajinske ambasade u Moskvi, kao odgovor na prošlogodišnju sličnu odluku Kijeva.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih polsova Marija Zaharova podsetila je da je u aprilu prošle godine Gradsko veće Kijeva objavilo raskid ugovora o zakupu zemljišta na kome se nalazi kompleks zgrada ruske ambasade u Ukrajini, prenosi Interfaks. „Kao što znate, u diplomatiji postoji princip reciprociteta.

U vezi sa tim, Odeljenje za imovinu grada Moskve je takođe odlučilo da raskine ugovore o zakupu zemljišta predviđenih za lokaciju ukrajinske ambasade u Moskvi“, rekla je Zaharova. Kijev je o odluci ruskog Ministarstva spoljnih poslova o raskidu ugovora o zakupu zemljišnih parcela za ukrajinske ambasade u Rusiji obavešten na propisan način, dodaje se u saopštenju Zaharove na objavljenom na sajtu resora.

U aprilu prošle godine gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je da je gradsko veće ukrajinske prestonice raskinulo ugovor o zakupu zemljišta na kome se nalazi ruska ambasada. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je tada da će Rusija preduzeti „odgovarajuće mere“ protiv ukrajinske ambasade u Moskvi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter