Izvor: Kurir.rs
28.10.2023 u 13:27
0

SAD PREKIDAJU IZVOZ ORUŽJA: Drastična odluka Vašingtona, spominju Ukrajinu i Izrael

Sjedinjene Države su na 90 dana obustavile izdavanje izvoznih dozvola za većinu civilnog vatrenog oružja i municije za sve nevladine korisnike, saopštilo je ministarstvo trgovine pozivajući se na razloge povezane sa nacionalnom bezbednošću i spoljnopolitičkim interesima.

TROŠKOVI RASTU, PRIHODI SVE MANJI: Amerikanci na rubu egzistencije, na „hlebu i vodi“?

Ministarstvo trgovine nije pružilo više detalja o ovoj odluci kojom su obuhvaćene i puške sačmare i optički nišani, ali je najavilo da će se hitnom revizijom proceniti „rizik od vatrenog oružja po pojedince, kao i aktivnosti koje promovišu regionalnu nestabilnost, krše ljudska prava ili podstiču kriminalne aktivnosti“.

Ministarstvo trgovine je odbilo da pruži dodatne detalje za donošenje ovakve odluke koju je objavilo na svojoj zvaničnoj veb-stranici.

Izvozne dozvole za Ukrajinu i Izrael, kao i još neke bliske saveznike, biće izuzete od primene ove mere.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter