Izvor: Kurir.rs
28.10.2023 u 13:19
0

OGLASIO SE HAMAS: „Spremni smo da pustimo civile, ali…“

Palestinski militantni pokret Hamas je spreman da oslobodi sve civilne taoce, ali ne i zarobljene izraelske vojnike, za čije oslobađanje očekuje pregovore i međusobnu razmenu zarobljenika sa Izraelom, izjavio je za RIA Novosti Musa Abu Marzuk, jedan od lidera militanata.

HAMAS ZAPRETIO PREMIJERU IZRAELA: Spremni smo ako odlučiš da večeras uđeš u Gazu!

On je pojasnio da Hamas taoce deli u dve kategorije: jedno su nevini civili koji će biti oslobođeni i na njima nema krivice, a drugi su vojnici, odnosno za njihovo oslobađanje su potrebni pregovori i razmena zarobljenika. „Zarobili smo na stotine vojnog osoblja“, dodao je Marzuk.

Izrael je 7. oktobra bio podvrgnut do tada nezabeleženom raketnom napadu iz pojasa Gaze u okviru operacije „Poplava Al-Aksa“ koju je najavilo vojno krilo palestinskog militantnog pokreta Hamas. Nakon toga, militanti su ušli u granična područja na jugu Izraela, gde su otvorili vatru i na vojsku i na civile, a takođe su uzeli taoce. U Izraelu je, prema lokalnim vlastima, poginulo više od 1.400 ljudi, uključujući 300 vojnika, a više od 5 hiljada je ranjeno.

Kao odgovor, Izraelske odbrambene snage pokrenule su operaciju „Gvozdeni mačevi“ protiv Hamasa u Pojasu Gaze. Broj žrtava u ovim napadima na palestinsku enklavu, prema lokalnom Ministarstvu zdravlja, premašio je 7.300 ljudi, a preko 18.000 je povređeno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter