Izvor: Novosti
19.03.2024 u 18:10
0

UKRAJINCI PRIZNALI, NEMAJU MUNICIJE: Više ne mogu da kriju, Avdejevku nisu imali čime da brane

Ukrajina je izgubila „neka mesta“ zbog nestašice municije, priznao je premijer Denis Šmigal na konferenciji za novinare sa luksemburškim kolegom Likom Fridenom.

– Izgubili smo Avdejevku i neka sela zbog nedostatka municije – rekao je on.

Poslednjih meseci ruska vojska je pojačala ofanzivna dejstva u zoni specijalnih operacija.

Danas su borci oslobodili Orlovku u DNR, a u nedelju Mirnoje u Zaporoškoj oblasti. Na teritoriji DNR ruska vojska je u drugoj polovini februara oslobodila Avdejevku, severno predgrađe Donjecka , koje su ukrajinske oružane snage pretvorile u moćno utvrđeno područje.

 

To je omogućilo da se linija fronta udalji od glavnog grada republike i da je značajno zaštiti od napada ukrajinskih oružanih snaga.

Nakon toga, ruska vojska je nastavila ofanzivu, oslobodivši nekoliko naselja u okolini Avdejevke.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter