Izvor: Kurir.rs
21.08.2022 u 10:16
0

DUGIN JE GODINAMA NA CRNOJ LISTI UKRAJINE: Evo ko je čuveni filozof i takozvani „Putinov mozak“, čija je ćerka tragično nastradala!

Ćerka poznatog ruskog filozofa i analitičara Aleksandra Dugina – Darja, poginula je u noći između subote i nedelje u blizini Moskve nakon što je automobil kojim se vozila eksplodirao.

ALEKSANDAR DUGIN SE DRŽI ZA GLAVU I GLEDA KAKO MU ĆERKA GORI: Parališući snimak od kojeg zastaje dah, eksplozija u Moskvi potresla svet!

Terenac Tojota Lend Kruzer je eksplodirao nedaleko od Boljših Vjazemki u Moskovskoj oblasti oko 21.45 sati po lokalnom vremenu.

Svedoci tvrde da su nakon eksplozije delovi vozila leteli na sve strane, dok je automobil u plamenu nastavio da se kreće i udario u ogradu.

Isti portal piše da se Darja automobilom svog oca vraćala sa muzičkog festivala „Tradicija“, dok je ruski filozof navodno njenim vozilom išao kući, pa se sumnja da je bomba bila namenjena njemu.

Ko je Aleksandar Dugin?

Od Filozofa i geopolitičara do konspirologa

Aleksandar Geljevič Dugin rođen je 1963. godine i spada u savremene ruske filozofe, geopolitičare, politikologe koga je rat u Ukrajini ponovo vratio u žižu javnosti. Osinvač je moskovskog Instituta za metastrateška istraživanja.

Smatra se osnivačem neoevroazijskog pokreta i predsednik političkog pokreta Evroazije. Bio je savetnik Državne Dume, a govorilo se da je inspirisao novu rusku poitičlku garnituru koja je došla na vlast posle silaska sa trona Borisa Jeljcina 2000. Dugin inače govori devet stranih jezika od kojih je jedan srpski. Živi u Moskvi.

Njegova ćerka Darja je imala 30 godina i bila je na listi sankcija Velike Britanije.

Koje su ideje Aleksandra Dugina?

San o Evroaziji

Ruski predsednik Vladimir Putin je u maju ove godine u govoru u Biškeku na Evroazijskom ekonomskom forumu koji je pre tri dana održan u Biškeku po prvi put spomenuo da je „Velika Evroazija, civilizacijski projekat, čija je osnovna ideja je da se stvori zajednički prostor za ravnopravnu saradnju i da je cilj menjanje političke i ekonomske arhitekture, koja treba da bude garant stabilnosti i prosperiteta čitavog kontinenta“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Tada je istakao da Evroazijske integracije nisu povezane sa trenutnom situacijom, već su odraz stava Rusije da je najveći prioritet razvoj odnosa sa direktnim, prirodnim susedima koji će voditi zajedničkoj ekonomiji, koja je još u okvirima Sovjetskog Saveza.

Sa ovim idejama ruski predsednik Vladimir Putin u etar je ponovo lansirao ideju „Evroazijstva“, koju je skoro pre nešto više od dve decenije razvio ruski geopolitičar Aleksanar Dugin, za koga se na Zapadu tvrdi da je duhovni mentor ruskog predsednika.

Dugin je u prvom tomu knjige Osnovi geopolitke izložio temelje Evroazijstva, koji ideje crpi iz radova francuskih geopolitičara o novoj Evropi od Dablina do Vladivostoka.

Kontinetalna masa

Za Dugina Rusija je kontinetalna masa, koja u geografskom, jezičkom, klimatskom, kulturnom i verskom pogledu predstavlja jedinstvo evroazijskog Zapada i Istoka i da je cilj posredovanje između Istoka i Zapada.

Za Dugina su to priobalne države „Rimland“, dok je Rusija „Hartland“, samostalna teritorijalna struktura čiji su bezbednost i suverenitet istovetni sa bezbednosti i suverenitetom čitavog kontinenta i da Rusija može da istupi u ime „Hartlanda“, sa potpunim geopolitičkim utemeljenjem. Jedan od najsuštinskijih geopolitičkih zahteva Rusije je „okupljanje imperije“.

Postojanje Istočnog bloka sa geopolitičkog stanovišta predstavljalo je pozitivan činilac za evroazijsko objedinjavanje, za kontinetalnu intergraciju i suverenitet našeg Velikog Prostora.

Imperativ geopolitičkog i strateškog suvereniteta Rusije predstavlja ne samo povratak izgubljenih regiona „bližeg inostranstva (naziv za zemlje bivšeg SSSR-a), već i obnova savezničkih odnosa sa zemljama Istočne Evrope i kontinetalnog zapada koji treba da se oslobodi atlantističkog tutorstva, piše Dugin u svojoj knjizi.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter