Izvor: Sputnik Srbija
05.07.2022 u 15:09
0

DŽABAROV O ZABRANI RUSIJE DA PRISUSTVUJE SEDNICI OEBS-a: „Ako neko priželjkuje da istupimo, u velikoj je zabludi! Rusija je bila jedna od zemalja osnivača OEBS-a“

Prvi zamenik predsednika Komiteta za međunarodna pitanja Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov rekao je da je slučaj bez presedana to što predstavnicima Rusije zbog viza nije dozvoljeno učešće na sednici Parlamentarne skupštine OEBS koja se održava u Birmingemu. On je dodao da Rusija neće istupiti iz te organizacije.

Ranije je Džabarov izjavio da je Velika Britanija odbila da izda vize članovima ruske delegacije Parlamentarne skupštine OEBS (Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju) radi učešća na redovnom sednici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„U toku je slučaj bez presedana da zemlji organizatoru OEBS-a, Parlamentarne skupštine OEBS-a nisu dozvolili da učestvuje u njenom radu pod izgovorom izdavanja britanskih viza“, rekao je političar na brifingu u okviru međunarodne medijske grupe MIA „Rossija sevodnja“.

DENIS PUŠILIN: Jedinice DNR koje su pomogle u oslobađanju LNR sada se premeštaju u OVOM PRAVCU

Džabarov je rekao da žali što predsednik Parlamentarne skupštine Margareta Sederfelt „ne skriva svoje rusofobično raspoloženje i uvek podržava rusofobične inicijative SAD, Ukrajine, Britanije“.

On je još istakao da ruska delegacija ne planira da istupi iz sastava PS OEBS-a.

„Ako neko priželjkuje da istupimo iz PS OEBS-a, u velikoj je zabludi. Rusija je bila jedna od zemalja osnivača OEBS-a“, naglasio je Džabarov.

On je istakao važnost ove međuparlamentarne strukture, istakavši da je istupanje Rusije iz nje – „pusta mašta zapadnih zemalja“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter