Izvor: foxbusiness.com
25.11.2023 u 16:12
0

ELON MASK PUTUJE U IZRAEL: Milijarder će se susresti sa Netanjahuom uprkos optužbama za ANTISEMITIZAM

Milijarder će posetiti Gazu kako bi se uverio u razmere razaranja u naseljima i kibucima.

Milijarder Elon Mask posetiće sledeće nedelje izraelske gradove i sastaće se sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom u znak soildarnosti , uprkos kontroverzama i izjavama koje je nedavno davao. Očekuje se da će Mask posetiti pojas Gaze, kako bi se uverio u razmere razaranja naselja, nakon napada Hamasa od 7. oktobra, a u kome je 1200 ljudi izgubilo živote.

Planirano je da se vlasnik Tesle i SpaceX CEO  sastane sa Benjaminom  Netanjahuom i predsednikom Izraela Isakom Hercogom , pre  pose te oblastima na granaci sa Gazom, prenose izraelski medij.

Mask će iz prve ruke videti razaranja nakon što su teroristi na kamionima prešli granicu između Izraela i Gaze da bi pokrenuli masakr.

Izrael je odgovorio pokretanjem ofanzive na Hamas, a palestinsko ministarstvo zdravlja pod upravom Hamasa tvrdi da je skoro 13.000 civila ubijeno u izraelskim vojnim aktivnostima u Gazi.

Izrael i Hamas su u petak sklopili četvorodnevno primirje oslobađanjem 24 taoca koje drži teroristička grupa.

Inače ovo će biti drugi susret Maska i Netanjahua za samo nekoliko meseci. Dvojac se sastao u Kaliforniji tokom septembra, samo dve nedelje pre napada Hamasa, i tom prilikom vođeni su razgovori o pojavi  antisemitizma na njegovoj društvenoj mreži X.  Maskova poseta odigraće se u znaku  kritika na račun njegovih sve učestalijih antisemitskih objava.

UMESTO MIRA IZABRALI SU UNIŠTENJE I NESTANAK: UKRAJINCI ODBILI MIROVNI PREDLOG MOSKVE – Evo kako je BORIS DŽONSNON ZAKUVAO ČORBU!

Prošle nedekje Mask je prokomentarisao da je korisnik X „ustvari rekao istinu“. Mask je komentar ostavio ispod posta na kome je navedeno da su jevrejske zajednice širile „mržnju prema belcima“, što je izazvalo široke kritike u javnosti.

„Bela kuća je osudila Maskovu objavu kao „odvratnu promociju antisemitske i rasističke mržnje”.

U odgovoru na tu objavu, Mask je demantovao tvrdnje nekih kritičara da je on antisemit.

„Ništa ne može biti dalje od istine. Želim samo najbolje za čovečanstvo i prosperitetnu i uzbudljivu budućnost za sve“, napisao je Mask na X

Mask se takođe sukobio sa ADL-om i zapretio je da će pokrenuti tužbu protiv te organizacije u septembru, tvrdeći da je organizacija za ljudska prava lažno optužila njega i X-ovu platformu za širenje antisemitizma. On je objavio nekoliko postova koji su kritični prema radu ADL-a i tvrdio da je pritisak organizacije na oglašivače da bojkotuju X doveo do 60% smanjenja prihoda od reklama za X Korporaciju. Ovu Maskovu  tvrdnju su analitičari industrije osporili.

Nešto ranije ove nedelje, Musk je naveo  da će X Corp dati sredstva bolnicama u Izraelu, kao i sredstvima Crvenog krsta i Crvenog polumeseca u Gazi.

Dok je u ponedeljak, X je podneo tužbu protiv Media Matters for America, navodeći da je nadzornik za medije  oklevetao platformu navodeći  da su se oglasi velikih brendova – uključujući IBM i Comcast – mogli videti pored pronacističkih postova na X, a mask to demantuje. Takođe milijarder se prošlog meseca suočio sa  kritikama izraelskih zvaničnika nakon što je najavio da će njegova kompanija SpaceX raditi na pomoći i humanitarnim naporima u Gazi povezujući pojas Gaze sa svojim satelitima Starlink, kako bi toj oblasti omogućila komunikacijeske veze sa svetom jer su internet i telefonske usluge  prekinute na početku rata, a izraelski zvaničnici su tvrdili da će Hamas koristiti veze za terorističke aktivnosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter