Izvor: BSC Happy
07.05.2023 u 16:53
1

PAD ERDOGANA? Kraj jedne ere

Sa svojom dvodecenijskom vladavinom u ravnoteži, turski predsednik Tajip Erdogan povukao je sve tačke u predizbornoj kampanji dok se bori da preživi svoj najteži politički test do sada i zaštiti svoje nasleđe od ohrabrene opozicije.

Erdogan, sin pomorskog kapetana, suočio se sa teškim političkim vetrovima uoči izbora 14. maja: već se suočavao sa krivicom za ekonomsku krizu kada je razorni zemljotres u februaru sa leve strane optužio njegovu vladu za spor odgovor i slabo sprovođenje izgradnje pravila koja su možda spasila živote. 

„DOBILI STE ORUŽJE, UNIŠTITE NEPRIJATELJA“: Šojgu izdao naređenje

Kako ankete pokazuju tesnu trku, kritičari su povukli paralele sa okolnostima koje su dovele njegovu AK stranku sa islamističkim korenima na vlast 2002. godine, na izborima takođe oblikovanim visokom inflacijom i ekonomskim previranjima.

Njegovi protivnici obećali su da će poništiti mnoge promene koje je Erdogan napravio u Turskoj, koje je nastojao da uobliči u svoju viziju pobožnog, konzervativnog društva i asertivnog regionalnog igrača. Visoki ulozi nisu ništa novo za lidera koji je svojevremeno služio zatvorsku kaznu – zbog recitovanja religiozne pesme – i preživeo pokušaj vojnog udara 2016. godine kada su nevaljali vojnici napali parlament i ubili 250 ljudi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PAD ERDOGANA? Kraj jedne ere”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter