Izvor: Tanjug
07.05.2023 u 17:44
1

ASAD IDE U SAUDIJSKU ARABIJU? Bliski istok nikad jači

Sirijski predsednik Bašar al-Asad može da prisustvuje samitu Arapske lige „ako to želi“, rekao je danas generalni sekretar Arapske lige Ahmed Abul Geit, nakon što je Sirija ponovo primljena u tu organizaciju.

Odgovarajući na pitanje da li bi Asad mogao da učestvuje na samitu u Saudijskoj Arabiji 19. maja, Geit je rekao „ako želi, može, jer Sirija je, počev od ovog događaja, punopravni član Arapske lige“.

„PONOVIĆU OVAJ MASAKR“: Dečak iz Kruševca nastavlja agoniju

– Od sutra ujutro, imaju pravo da zauzmu svoje mesto u Ligi. Ukoliko pozivnica stigne od zemlje domaćina samita, a Asad ima želju da dođe, on će učestvovati“, izjavio je Geit na konferenciji za novinare u Kairu. Ministri spoljnih poslova zemalja članica Arapske lige usvojili su danas odluku o vraćanju Sirije u članstvo u toj organizaciji posle više od 10 godina suspenzije. Odluka koja je usvojena kao rezultat regionalnih nastojanja da se normalizuju odnosi sa sirijskim predsednikom Bašarom al Asadom, doneta je na ministarskom sastanku iza zatvorenih vrata u sedištu Arapske lige u Kairu.

Članstvo Sirije u Arapskoj ligi je suspendovano 2011. godine posle gušenja u krvi protesta protiv Asada, koji su doveli do razornog građanskog rata. Mnoge arapske zemlje su zatim povukle diplomatske predstavnike iz Damaska.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ASAD IDE U SAUDIJSKU ARABIJU? Bliski istok nikad jači”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter