Izvor: BSC Happy
07.05.2023 u 15:42
0

„DOBILI STE ORUŽJE, UNIŠTITE NEPRIJATELJA“: Šojgu izdao naređenje

Ruska plaćenička grupa Vagner pojavila se u nedelju da odustane od planova za povlačenje iz Bahmuta u istočnoj Ukrajini, rekavši da im je Moskva obećala još oružja i sugerišući da bi mogli da nastave sa napadom na ono što Rusija vidi kao odskočnu dasku ka drugim gradovima u regionu Donbasa.

Na drugim mestima, ukrajinski i ruski mediji izvestili su o eksplozijama širom Krima koji je okupirao Rusiju, a rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da je njena protivvazdušna odbrana tokom noći otkrila i uništila 22 ukrajinska dronova iznad Crnog mora.

JOŠ JEDAN UHAPŠEN: Eksplozivne materije i nasilničko ponašanje

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin rekao je u petak da će se njegovi borci, koji su predvodili višemesečni napad na Bahmut, povući nakon što su ostali bez municije i zbog toga pretrpeli „beskorisne i neopravdane“ gubitke.

Ali u audio poruci objavljenoj na njegovom Telegram kanalu u nedelju, on je rekao: „Obećano nam je onoliko municije i oružja koliko nam je potrebno da nastavimo dalje operacije. Obećano nam je sve što je potrebno da sprečimo neprijatelja da nas odseče ( od zaliha) biće raspoređeni“. Portparol ruskog ministarstva odbrane nije odgovorio na zahtev za komentar posle najnovije Prigožinove izjave.

Ruski zvaničnici su više puta pokušavali da otklone zabrinutost da njihove snage na liniji fronta nisu dobile adekvatne zalihe. Ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je u utorak, misleći na rusku vojsku u celini, da su „dobile dovoljnu količinu municije“ da efikasno nanesu štetu neprijateljskim snagama. Na ukrajinskoj strani, portparol istočne Ukrajine, rekao je odgovarajući na pitanja o Prigožinovim komentarima da ruske snage imaju „više nego dovoljno“ municije. On je rekao da Prigožinovi komentari imaju za cilj da odvrate pažnju od teških gubitaka koje je Vagner poneo bacajući toliki broj vojnika u bitku.

 – Četiri stotine osamdeset devet artiljerijskih udara u poslednja 24 sata u oblasti oko Bahmuta – da li je to glad za municijom?“ Prigožinova pretnja da će se povući iz Bahmuta naglašava pritisak pod kojim su ruske snage dok Ukrajina vrši poslednje pripreme za kontraofanzivu koju podržavaju hiljade oklopnih vozila koje je donirao Zapad i sveže obučene trupe. Bitka za Bahmut bila je najintenzivnija u sukobu, koštajući hiljade života na obe strane u mesecima teškog ratovanja. Ukrajinske trupe su potisnute unazad poslednjih nedelja, ali su se držale u gradu kako bi nanele što više ruskih gubitaka uoči planiranog velikog pritiska Kijeva protiv snaga invazije duž linije fronta od 1.000 km (620 milja).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter