Izvor: Alo.rs
29.09.2023 u 09:49
0

RUSIJA PODELILA ZVANIČNE PODATKE: Evo kog DATUMA počinje regrutacija

U Rusiji 1. oktobra počinje jesenji poziv na služenje vojnog roka u vojsci, nema planova za dodatnu mobilizaciju, izjavio je portparol Glavne direkcije za organizaciju i mobilizaciju u Generalštabu Oružanih snaga Rusije Vladimir Cimljanski.

GLAVNI RUSKI OBAVEŠTAJAC ZALEDIO SVET: Imamo nuklearni raketni štit

„To će se održati od 1. oktobra u svim konstitutivnim entitetima Ruske Federacije. Izuzetak su određeni regioni krajnjeg severa i određena područja izjednačena sa regionima krajnjeg severa, gde se građani koji žive na ovim teritorijama regrutuju na vojnu službu od 1.  novembra do 31. decembra. To je prvenstveno zbog klimatskih karakteristika ovih teritorija“, rekao je on.

Regrutacija će, kao i do sada, biti 12 meseci, dodao je Cimljanski.

Nije potrebna dodatna mobilizacija

Cimljanski je posebno naglasio da Generalštab nema planove za dodatnu mobilizaciju. Sada ima dovoljno ljudi voljnih da postanu vojnici po ugovoru, kao i dobrovoljaca koji su odlučili da učestvuju u sukobu u Ukrajini, naveo je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter