Izvor: Alo.rs
04.01.2024 u 09:01
0

„KAKO SE OSUĐUJE“: Francuzi sikću na Makrona, kuršlus u najavi

Lider partije Patriote Florijan Filipo optužio je francuskog predsednika Emanuela Makrona da je vređao nacionalnu zastavu.

„SUVERENITET EVROPE JE U PITANJU“: Makron kao žiletom: Ne možemo im dozvoliti…

Kako je rekao političar, šef države je prvi put gurnuo simbol svoje zemlje na zajedničku gomilu, uključujući i „krpu“ Evropske unije. Makron se našao u istom skandalu u kojem se nedavno našao ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

Povod za skandal u Francuskoj bilo je novogodišnje obraćanje predsednika. U njemu je Makron prvi put govorio ne na pozadini nacionalne zastave odvojeno ili zajedno sa transparentom EU. Šef države je čestitao stanovnicima zemlje kada je iza njega u daljini bilo više od dva desetina zastava različitih zemalja EU.

„Kako se usuđuje! Francuska zastava iza Makrona nestala na njegov zahtev! Ukloniti našu nacionalnu zastavu?!” – ogorčen je Filipo. Prema rečima političara, predsednik je pomerio zastavu zemlje daleko u pozadinu, pokazujući time svoju mržnju prema Francuskoj. „A tu je i plava i žuta krpa EU koja visi tamo“, dodao je Filipo na svom blogu.

Makron je u svom novogodišnjem obraćanju rekao da će na izborima za Evropski parlament 6-9. juna Francuzi „morati da iznesu svoje mišljenje o pitanju podrške Ukrajini“. Birači će takođe morati da glasaju za jačanje evropskog suvereniteta. Prema njegovom mišljenju, EU se nalazi pred izborom: „da zaustavi Rusiju i podrži Ukrajinu ili da popusti“.

Istovremeno, ne samo Filipo, već i mnogi obični Francuzi kritikovali su Makrona. Na primer, čitaoci Figara su pisali da su „već prezasićeni gvozdenim korzetom EU“, nagoveštavajući stroge okvire Evropske unije i zahtev da sve zemlje podrže Ukrajinu po svaku cenu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter